Wouter Hoeffnagel - 09 augustus 2023

CyberArk Endpoint Privilege Manager opgenomen in Lenovo ThinkShield

CyberArk’s Endpoint Privilege Manager wordt als eerste identity security oplossing opgenomen in het ThinkShield security-portfolio van Lenovo. Klanten van Lenovo kunnen met de SaaS-gebaseerde oplossing van CyberArk beveiligingscontroles voor endpoints implementeren. Deze zijn gericht op het blokkeren van potentiële cyberaanvallen en het afdwingen van 'least privilege' om het risico op datadiefstal door middel van ransomware-aanvallen te verkleinen.

CyberArk Endpoint Privilege Manager opgenomen in Lenovo ThinkShield image

Security by Design staat centraal in het beveiligingsplatform van Lenovo. De toevoeging van CyberArk Endpoint Privilege Manager aan het portfolio biedt klanten out-of-the-box policies en integraties met andere producten voor endpoint- en netwerkbeveiliging, identity security, SIEM en helpdeskplatformen.

Policy-gebaseerde endpoint privilege management

CyberArk Endpoint Privilege Manager implementeert flexibel en intuïtief endpoint privilege management op Windows, macOS en Linux, gebaseerd op policies. De oplossing biedt mogelijkheden voor het afdwingen van least privilege, het verwijderen van lokale beheerdersrechten, verdediging tegen ransomware, het vergroten van de zichtbaarheid met beleidsaudits, het helpen stoppen van diefstal van accountgegevens, en de mogelijkheid om pogingen tot diefstal van onder andere OS-accountgegevens en browsers te detecteren en te blokkeren.

"Met de escalatie van identiteitsgebaseerde aanvallen die we tegenwoordig in de onderneming zien, is het afdwingen van privileges-beveiliging op het endpoint van cruciaal belang voor security-programma's", zegt Nima Baiati, executive director en general manager, Cybersecurity Solutions, Intelligent Devices Group bij Lenovo. Chris Moore, senior vice president global channels bij CyberArk, voeg toe: "Samen dichten Lenovo en CyberArk een gat in de beveiliging van endpoints waar traditionele endpoint security niet voor ontworpen zijn. Als onderdeel van het ThinkShield-portfolio krijgen klanten van Lenovo een security-first benadering voor het verminderen van risico's en het afdwingen van least privilege op het endpoint."

CyberArk Endpoint Privilege Manager is beschikbaar via Lenovo's netwerk van wereldwijde verkopers en partners.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!