Wouter Hoeffnagel - 09 augustus 2023

Zoom laat werknemers terugkeren naar kantoor

Zoom wil dat zijn werknemers weer op kantoor aan de slag gaan. Het besluit is opvallend, aangezien Zoom juist zelf software levert dat vergaderen en samenwerking op afstand ondersteunt.

Zoom laat werknemers terugkeren naar kantoor image

Het Amerikaanse Zoom Video Communications maakte in 2020 een snelle groei door dankzij de COVID-19 pandemie. Bedrijven zochten naar een oplossing waarmee werknemers op afstand kunnen samenwerken en vergaderen, en vonden deze onder meer in Zoom. Het aantal gebruikers steeg van 10 miljoen in 2019 naar maar liefst 300 miljoen in 2020.

Terugkeer naar kantoor

Steeds meer organisaties laten sindsdien werknemers weer terugkeren naar kantoor. Ook Zoom sluit zich nu aan bij deze beweging; alle medewerkers die binnen 80 kilometer van een Zoom-kantoor wonen moeten weer minimaal twee dagen per werkweek op kantoor aan de slag.

Zoom beschikt onder meer over een kantoor in Amsterdam. Dankzij het besluit moeten medewerkers uit nagenoeg heel Nederland weer op kantoor aan de slag.

The New York Times meldt dat het besluit van Zoom op weerstand stuit bij medewerkers. Met name de noodzaak weer tussen huis en kantoor te moeten reizen is werknemers een doorn in het oog.

SLTN Vierkant IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!