Witold Kepinski - 09 augustus 2023

AIVD en MIVD organiseren hackathon voor technisch talent

De AIVD en de MIVD organiseren een hackathon op zaterdag 18 en zondag 19 november op een goed bereikbare, maar geheime locatie in Nederland. Deelnemers kunnen zo op een vrijblijvende en ludieke wijze kennis maken met dataprocessing bij de diensten.

AIVD en MIVD organiseren hackathon voor technisch talent image

Tijdens de hackathon gaan de deelnemers een weekend lang in een klein team met een technische casus aan de slag. Hierbij proberen ze in korte tijd creatieve oplossingen te bedenken en hier vervolgens een prototype van te programmeren. Dit alles onder persoonlijke begeleiding van medewerkers van de beide inlichtingendiensten.

Aan het einde van het weekend presenteren alle teams hun ideeën en prototypes aan elkaar. Een jury van inlichtingen- en data-experts beslist wie er met de hoofdprijs naar huis gaat.

Bij de AIVD en MIVD bestaan veel technische uitdagingen op het gebied van data engineering en data science. De hackathon helpt de diensten om kennis te maken met technische mensen van buiten, om zo samen kennis en ideeën uit te wisselen.

Interesse? Schrijf je nu in

De hackathon is bedoeld voor iedereen met een affiniteit voor software engineering en/of data science. Ervaren professionals, studenten, en self-taught coders zijn allemaal welkom. Wil je meer informatie of wil je je inschrijven voor de hackathon? Vanaf van 3 augustus tot en met 4 oktober kun je hiervoor terecht op aivd.nl/hackathon.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!