Wouter Hoeffnagel - 11 augustus 2023

Telefónica Tech en F5 beschermen applicaties met nieuwe dienst

Telefónica Tech en F5 breiden hun samenwerking uit. De partijen introduceren Web Application Defense (WAD), een nieuwe managed service die SaaS-gebaseerd is die wordt ingezet op het F5 Distributed Cloud Platform. De nieuwe oplossing stelt Telefónica Tech's zakelijke klanten in staat om bedreigingen en kwetsbaarheden in real-time te detecteren door grootschalige telemetrieverzameling te combineren met programmeerbare regels, geavanceerde AI en machine learning. De oplossing kan bedrijfsapplicaties beschermen vanaf één dashboard, ongeacht hun locatie: on premise, in meerdere clouds of aan de edge.

Telefónica Tech en F5 beschermen applicaties met nieuwe dienst image

De WAD managed service wordt aangevuld door Telefónica's Security Operations Center (SOC) team, dat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar de cloudomgevingen van zakelijke klanten kan ondersteunen en bewaken. Deze ondersteuning omvat het opvangen en beoordelen van de ernstigste problemen, het onderzoeken van waarschuwingen en het geven van aanbevelingen voor herstel.

Enablement en go-to-market

Mariana Agache, VP voor Service Provider Managed Services bij F5: "Ons partnerschap met Telefónica Tech gaat veel verder dan alleen het leveren van een technologieplatform en we zullen Telefónica blijven ondersteunen met enablement en go-to-market inspanningen, zowel in EMEA als daarbuiten. Zoals altijd is ons gezamenlijk doel om te zorgen voor voortdurende innovatie en veilige diensten van wereldklasse voor klanten."

Juan Campillo, directeur van Cybersecurity product marketing bij Telefónica Tech: "Het partnerschap met F5 stelt ons in staat om een state-of-the-art managed services-oplossing te lanceren met de mogelijkheid om de poging tot uitbuiting van kwetsbaarheden in applicaties te detecteren en te blokkeren. In het bijzonder zal de inzet van WAD op F5's Distributed Cloud Platform snelheid toevoegen aan een kritieke beveiligingslaag, terwijl het onze zakelijke klanten flexibiliteit biedt om applicaties in een multi-cloudomgeving in te zetten, te beveiligen en te beheren waar dat nodig is: in het datacenter, in hybride implementaties of in meerdere clouds. Daarnaast is de managed services-aanpak een belangrijke stimulans voor organisaties die niet over de middelen en expertise beschikken om de hedendaagse uitdagingen op het gebied van cyberbeveiliging aan te pakken."

SLTN Vierkant Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Arctic Wolf BW gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!