Witold Kepinski - 10 augustus 2023

OVHcloud neemt Edge Computing specialist gridscale over

OVHcloud, een Europese cloudleider, kondigt aan exclusieve onderhandelingen te voeren voor de volledige overname van het Duitse bedrijf gridscale, een softwareleverancier gespecialiseerd in hyperconverged infrastructuur. Deze strategische overname markeert een nieuwe belangrijke mijlpaal voor OVHcloud doordat het de Groep in staat stelt haar geografische inzet aanzienlijk te versnellen en de opkomende, zeer snelgroeiende markt van Edge Computing te betreden.

OVHcloud neemt Edge Computing specialist gridscale over image

gridscale biedt een innovatieve reeks multi-tenant IaaS- en PaaS-producten en -diensten. Het bedrijf is voornamelijk aanwezig in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland, waar het een solide reputatie geniet. Het kan snel een Public Cloud-omgeving implementeren op een beperkte infrastructuur, waardoor het een aanzienlijk concurrentievoordeel krijgt dat, in combinatie met de diepte van het oplossingenportfolio van OVHcloud, de Groep in staat zal stellen om op een meer flexibele en flexibele manier te groeien in de Public Cloud-markt, terwijl het tegelijkertijd beschikt over betere beheersing van investeringen.

De overname van gridscale beantwoordt aan drie belangrijke uitdagingen voor OVHcloud:

  • De implementatie van een ambitieuze groeistrategie in de Edge Computing-markt: dit infrastructuurmodel dat dicht bij de gebruikers staat, is met name geschikt voor toepassingen die een lage latentie vereisen, maar ook voor toepassingen die moeten voldoen aan wettelijke vereisten in sectoren zoals de gezondheidszorg, de financiële dienstverlening en de overheid .
  • De uitbreiding van on-premises clouddiensten, door OVHcloud-producten te implementeren op de infrastructuren van klanten. Dus voor de meest veeleisende use-cases op het gebied van data-residentie of lokale dataverwerking, kunnen klanten die eigenaar willen blijven van hun infrastructuur profiteren van cloud-native functionaliteiten en van de diepte van OVHcloud's portfolio van 80 IaaS- en PaaS-oplossingen .
  • De versnelling van de internationale ontplooiing van de Groep met behoud van een gecontroleerd investeringstraject. OVHcloud is dus van plan om tegen 2026 veel nieuwe Public Cloud-regio's te openen, in colocatie-datacenters, met beperkte investeringen en in lijn met de omzetgroei. OVHcloud richt zich eerst op het openen van nieuwe regio's in grote wereldsteden. Bovendien zou in sommige regio's het multi-AZ-model (Availability Zones) snel kunnen worden geïmplementeerd met een beperkte investering.

Het managementteam, de oprichters van gridscale, en al zijn werknemers zullen binnenkort toetreden tot het personeel van OVHcloud, en de bundeling van vaardigheden en producten zal het mogelijk maken om klanten snel een Edge Computing-capaciteit te bieden die volledig is geïntegreerd in OVHcloud-producten. Dit nieuwe aanbod zal verbruikbaar zijn dankzij bestaande API's en zal een homogene gebruikerservaring voor klanten garanderen.

De transactie zal naar verwachting aan het begin van het fiscale jaar 2024 worden afgerond en zal geen impact hebben op het fiscale jaar 2023.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!