Wouter Hoeffnagel - 11 augustus 2023

Western Digital vernieuwt OpenFlex Data24-platform voor datacenters

Western Digital introduceert nieuwe opslagoplossingen om klanten meer flexibiliteit en keuze te bieden bij de steeds populairder wordende inzet van NVMe over fabric (NVMe-oF). Het verbeterde OpenFlex Data24 3200 NVMe-oF JBOF/Storage Platform zorgt voor meer flexibiliteit en schaalbaarheid in het datacenter. Western Digital introduceert verder ook de volgende generatie RapidFlex A2000 en C2000 NVMe-oF fabric bridge devices (FBD's), plus de nieuwe Ultrastar DC SN655 PCIe Gen 4.0 dual-port NVMe SSD. Deze nieuwe opslagoplossingen maken een ecosysteem mogelijk, waarmee Western Digital verticale integratiemogelijkheden biedt, gericht op beide uiteinden van de ethernet-kabel om oplossingen te leveren waarbij data van de server-initiator naar het opslagdoel gestuurd worden.

Western Digital vernieuwt OpenFlex Data24-platform voor datacenters image

Datacenterarchitecten vragen steeds meer van flash storage om onder andere het potentieel van AI te ontsluiten. Tegelijkertijd is er een grote focus op het beheersen van kosten en moeten ze oplossingen vinden om opslagmiddelen efficiënter te beheren, op te schalen en te gebruiken. Western Digital speelt hierop met haar nieuwe oplossingen in.

OpenFlex Data24 3200 NVMe-oF-opslagplatform

OpenFlex Data24 3200 is een volledig geïntegreerd NVMe-oF-opslagplatform dat de prestaties van NVMe-flash uitbreidt naar een gedeelde opslagarchitectuur. Door opslag te scheiden van rekenkracht en deze te delen via ethernet, wordt OpenFlex Data24 breed beschikbaar voor meerdere applicaties en servers. Dit maakt onder meer broncontrole en schaalbaarheid mogelijk, wat leidt tot een verbeterd opslaggebruik zonder overprovisioning.

Met behulp van RapidFlex FBD's kunnen op het Data24 3200 platform maximaal zes hosts worden aangesloten zonder een switch. Een geschakelde omgeving maakt het mogelijk om nog meer hosts en Data24-platforms te schalen, waardoor scale-out en scale-up mogelijkheden worden geboden van honderden terabytes tot petabytes aan NVMe-flash met een lage applicatielatentie. Naast RDMA over geconvergeerd Ethernet (RoCE) beschikt het verbeterde platform over nieuwe ondersteuning voor TCP-verbindingen. Data24 3200 is verkrijgbaar in een 2U 24-bay platform met een laag stroomverbruik, hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid van enterprise-klasse, met tot 368TB in een enkel platform van low-latency dual-port PCIe Gen 4.0 SSD's.

RapidFlex FBD's

De RapidFlex NVMe-oF bridge producten bieden bouwstenen voor OEM's/ODM's en grote organisaties met een doe-het-zelfbenadering van hun softwaregedefinieerde infrastructuur voor het mogelijk maken van workloads van de volgende generaite op basis van schaalbare gedeelde opslag over een ethernetkabel. Deze FBD's van de tweede generatie zijn beschikbaar in twee versies: de RapidFlex A2000-controller en de RapidFlex C2000 die de A2000-chip op een PCI-adapter plaatst om oplossingen zoals de nieuwe OpenFlex Data24 van stroom te voorzien.

De nieuwe RapidFlex FBD is een unieke state machine die de PCI-bus via Ethernet exporteert, waardoor extern aangesloten SSD's eruit kunnen zien alsof ze lokaal op de server staan. De nieuwe familie verdubbelt ook de prestaties met een extra 100 GbE-poort gekoppeld aan 16 lanes van PCIe Gen 4.0. Een PCIe-rootcomplex binnen alle NVMe all-flash arrays maakt het kwalificeren en implementeren gemakkelijk. De A2000 en C2000 FBD's voegen de mogelijkheid van de initiatormodus toe aan de bestaande mogelijkheid van de doelmodus, zodat klanten kosteneffectievere initiatorkaarten met een lager vermogen in hun servers kunnen implementeren in plaats van een conventionele Ethernet-NIC voor NVMe-oF-connectiviteit.

Ultrastar DC SN655 Dual-Port NVMe SSD

De Ultrastar DC SN655 is een PCIe Gen 4.0 NVMe SSD met twee poorten en hoge capaciteit. De SSD is ontworpen voor bedrijven die opslag nodig hebben voor een verscheidenheid aan toepassingen en workloads, waaronder gedesaggregeerde opslag, object storage, storage servers en andere bedrijfskritische toepassingen.

De Ultrastar DC SN655 is een verticaal geïntegreerde SSD die een schaalbaar pad met één of twee poorten biedt voor continue toegang tot data. Het breidt ook de capaciteit uit van 3,84 TB naar 15,36 TB, gericht op zowel storage als mixed workload computing-applicaties, en verhoogt de betrouwbaarheid van de schijf tot 2,5 miljoen uur gemiddelde tijd tussen storingen (geprojecteerd). De SN655 bereikt meer dan een miljoen maximale IOP's voor willekeurig lezen en verbeterde Quality of Service (Qos) voor grote ongestructureerde workloads. De SSD wordt geleverd in een drop-in U.3 15 mm-vormfactor en is U.2 backwards compatible. De SN655 biedt daarnaast aanvullende functies zoals stroomuitvalbeveiliging en end-to-end gegevenspadbeveiliging om ervoor te zorgen dat data beschikbaar zijn wanneer dat nodig is.

“Gedesaggregeerde NVMe-opslag wordt realiteit, samen met de exponentiële groei van data. Daarom hebben data-architecten behoefte aan betrouwbare en vertrouwde SSD's en vereenvoudigde NVMe-oF-oplossingen om de opslagstrategie toekomstbestendig te maken en compromisloze prestaties op schaal te leveren om te voldoen aan de steeds veranderende werkdruk”, zegt Kurt Chan, vice-president en algemeen manager van Western Digital's Platforms-divisie. "Door RapidFlex en Ultrastar te combineren in Data24, biedt Western Digital organisaties een transformatieve, toekomstbestendige manier om flash te delen en meer waarde te creëren voor hun bedrijf."

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!