Wouter Hoeffnagel - 11 augustus 2023

SentinelOne vereenvoudigt vulnerability management met nieuwe oplossing

SentinelOne kondigt Singularity Ranger Insights aan, waarmee het de complexiteit uit vulnerability management wil halen. De oplossing stelt bedrijven in staat om onbeheerde assets te ontdekken, dreigingen te evalueren en risico's te beperken met één console en agent.

SentinelOne vereenvoudigt vulnerability management met nieuwe oplossing image

“Overal werken waar het maar uitkomt heeft de deur opengezet voor een toenemend aantal kwetsbaarheden. Het beheer hiervan is nog nooit zo belangrijk en uitdagend geweest", zegt Lana Knop, Vice President of Product Management, Endpoint and Identity Products bij SentinelOne. “Meer dan 25 procent van alle inbreuken is het gevolg van kwetsbaarheden en de gemiddelde kosten voor het verhelpen ervan kunnen in de miljoenen lopen. Met Singularity Ranger Insights beschikken beveiligingsteams over een krachtig hulpmiddel waarmee ze de tijd, kosten en complexiteit van het beheer van kwetsbaarheden kunnen terugdringen en hun beveiliging aanzienlijk kunnen verbeteren.”

Vereenvoudigd beheer

Singularity Ranger Insights is gebouwd op het Singularity-platform en maakt gebruik van SentinelOne's agent voor endpoint detection response (EDR), netwerkdetectie, vulnerability management en compliance. Doordat de agent real-time inzicht heeft, vermindert de afhankelijkheid van connectiviteit en point-in-time scanning die door legacy-oplossingen worden gebruikt. Zo vermindert SentinelOne de Kosten, complexiteit en problemen met bandbreedte, terwijl het inzicht juist wordt vergroot.

Singularity Ranger Insights controleert voortdurend wijzigingen in de beveiligingsstatus op workstations. De SentinelOne-agent wordt ingezet voor het isoleren van riskante apparaten en applicaties die worden herkend. Met behulp van deze oplossing kunnen beveiligingsteams:

  • Context krijgen over het misbruik van kwetsbaarheden op basis van live updates, herstel en betrouwbaarheidsniveaus.
  • Inzicht krijgen in kwetsbaarheden in applicaties en besturingssystemen van Microsoft, Linux en macOS - fysiek, virtueel of in de cloud.
  • Kwetsbaarheden prioriteren op basis van bewijs uit de omgeving, zoals ‘in-the-wild’ uitbuiting, beschikbaarheid van patches/workarounds en herstel van de meest impactvolle kwetsbaarheden.
  • De SentinelOne-agent implementeren op onbeheerde endpoints en automatisch zorgen dat deze compliant zijn of isoleren als ze een risico vormen.
  • Workflows automatiseren en voorkomen dat tussen tools moet worden gewisseld, waardoor tijd wordt bespaard en beter gebruik wordt gemaakt van beperkte beveiligings- en IT-resources.
  • EDR-query's uitvoeren op getroffen endpoints voor meer informatie over netwerkconnectiviteit en om te bepalen of een kwetsbaarheid is misbruikt.
  • Tools consolideren en bestaande endpoint-footprints gebruiken om kosten te verlagen.

Beschikbaarheid

Singularity Ranger Insights is direct beschikbaar. Ook kondigt SentinelOne aan de oplossing te tonen op Black Hat 2023.

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!