Witold Kepinski - 11 augustus 2023

Cohesity haalt topmanagers Eric Brown en Srinivasan Murari in directie

Cohesity, speler op het gebied van gegevensbeveiliging en -beheer, heeft de benoeming aangekondigd van Eric Brown als Chief Financial Officer en Srinivasan Murari als Chief Development Officer.

Cohesity haalt topmanagers Eric Brown en Srinivasan Murari in directie image

Cohesity, speler op het gebied van gegevensbeveiliging en -beheer, heeft de benoeming aangekondigd van Eric Brown als Chief Financial Officer en Srinivasan Murari als Chief Development Officer.

Brown, een ervaren CFO van een beursgenoteerde onderneming met meer dan 25 jaar bewezen operationele ervaring en vaardigheden in het helpen van bedrijven om te schalen, zal de financiële strategie van Cohesity beheren terwijl het zijn multicloud-portfolio voor gegevensbescherming uitbreidt, AI-aangedreven gegevensbeveiliging en gegevensbeheer herdefinieert, en blijft op de weg naar winstgevende groei op lange termijn. Zijn branche-ervaring omvat een scala aan zakelijke technologiemarkten, waaronder beveiliging, gegevensanalyse, gegevensbeheer, samenwerking en interactief entertainment. In 2021 leidde Brown de beursintroductie van Informatica als CFO, waarmee hij 1 miljard dollar aan opbrengsten ophaalde tegen een ondernemingswaarde van 10 miljard dollar. Daarvoor bekleedde hij verschillende CFO-functies bij beursgenoteerde bedrijven, waaronder Electronic Arts, McAfee en Polycom. Brown is een technologieliefhebber,

Murari, een visionaire technologiemanager met meer dan 35 jaar ervaring in het bouwen van producten en diensten van wereldklasse in cloud- en bedrijfstechnologieën, zal verantwoordelijk zijn voor de engineering- en R&D-teams van Cohesity terwijl ze blijven innoveren op het gebied van AI, beveiliging en multicloud. Meest recentelijk was hij Vice President of Engineering bij Google Cloud, waar hij verantwoordelijk was voor de productiviteit van ongeveer 20.000 software-engineers op het gebied van compute, storage, networking, security, databases, analytics, AI/ML, Kubernetes, serverless, cloud console, platforms en wagenparkbeheer. Voor Google was Murari SVP of Engineering bij VMware, waar hij leiding gaf aan teams in de Storage and Availability-, vSphere- en ESX-portfolio's van het bedrijf, en bracht hij diepgaande ervaring met Compute en Storage in multicloud-omgevingen.

“De schaal en groei die Cohesity heeft bereikt, is een bewijs van de enorme waarde die zijn AI-aangedreven databeheer en beveiligingsinnovaties voor organisaties opleveren. Het is mijn rol om ervoor te zorgen dat het bedrijf het beste financiële raamwerk heeft voor duurzame, winstgevende groei en om mijn ervaring te benutten om Cohesity beursgenoteerd te maken”, aldus Brown. "Ik ben vereerd om me bij Sanjay en het getalenteerde team dat hij heeft samengesteld aan te sluiten terwijl we doorgaan op weg naar duurzame, winstgevende groei."

"Cohesity is een fenomenaal klantgericht bedrijf dat wordt gedreven door baanbrekende innovatie, getalenteerde medewerkers, sterk leiderschap en diepe culturele waarden", aldus Murari. “Ik ben verheugd om samen te werken met het getalenteerde leiderschapsteam van Cohesity om door te gaan met het leveren van toonaangevende oplossingen die organisaties kunnen helpen gegevensbeheer radicaal te vereenvoudigen, hun beveiligingsposities te verbeteren in het licht van geavanceerde cyberaanvallen, door AI aangedreven inzichten te bieden en meer te doen met gegevens — hun meest waardevolle digitale bezit.”

Deze nieuwe benoemingen completeren de leiderschapswisselingen die in juni zijn doorgevoerd, waardoor de rollen van sleuteltalenten worden uitgebreid:

  • Amith Nair, die een cruciale rol heeft gespeeld bij het leiden van de cloud-initiatieven van het bedrijf, leidt nu de wereldwijde marketingorganisatie als senior vice-president Marketing. Hij bekleedde eerder leidinggevende functies bij HashiCorp en Microsoft.
  • Rebecca Adams, die dienst deed als CxO-stafchef, heeft een grotere rol op zich genomen als senior vice-president van People & Places. Ze bekleedde eerder leidinggevende functies bij VMware.
  • Elad Horn, group vice president of Product, voegt zich nu bij het executive team en rapporteert rechtstreeks aan de CEO. Hij bekleedde eerder leidinggevende functies bij Proofpoint.
  • Tonya Chin, die de functie Investor Relations heeft geleid, heeft een grotere rol op zich genomen als Group Vice President, Corporate Communications en Investor Relations. Ze bekleedde eerder leidinggevende functies bij Nutanix.

Deze leiderschapswisselingen markeren volgens Cohesity het begin van een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Cohesity, aangezien het bedrijf een strategische verschuiving heeft gemaakt in het nastreven van een duurzaam groeimodel dat prioriteit geeft aan positieve cashflow uit operaties. Met dit plan verwacht het bedrijf een positieve cashflow te bereiken binnen boekjaar 2024 (1 augustus 2023 – 31 juli 2024) met behoud van een gezonde kaspositie.

“De activiteiten van Cohesity blijven sterk. Onze toonaangevende groei in de branche is gevalideerd door de meest invloedrijke brancheanalisten. We groeien in de onderneming en breiden onze gegevensbeveiliging en generatieve AI-technologieën aanzienlijk uit, terwijl we het aantal en de diepte van onze strategische partnerschappen gestaag uitbreiden”, aldus Sanjay Poonen, CEO en President van Cohesity. “Al onze belangrijkste statistieken geven aan dat we een categorieleider aan het opbouwen zijn met een focus op publieke paraatheid. We nemen marktaandeel in door omzetgroei, terwijl we er ook naar streven om in ons huidige fiscale jaar cashflowpositief te worden. Eric en Murari zijn zeer gerespecteerde talenten in hun vakgebied die, samen met onze andere leiderschapsbenoemingen, ons uitvoerend team versterken om een ​​van de beste in onze categorie te zijn en ons goed positioneren voor onze plannen om openbaar te worden.”

IDC rangschikt Cohesity als de snelst groeiende van de 25 grootste spelers op de markt voor datareplicatie- en beveiligingssoftware in 2022

Cohesity zegt een unieke positie in een markt te hebben met duurzaam, hoog groeipotentieel, aangezien beveiliging, cloud en AI in bijna elke bestuurskamer en organisatie missiekritieke vereisten zijn geworden. Industrieën over de hele wereld moeten gegevens beveiligen en beheren in een wereld van toenemende cyberaanvallen, waaronder ransomware. Tegelijkertijd hebben bedrijfsleiders behoefte aan snellere en diepere inzichten in gegevens die hen helpen betere beslissingen te nemen.

Volgens IDC's Semiannual Software Tracker, Data Replication and Protection Software, had Cohesity de snelste wereldwijde jaar-op-jaar omzetgroei onder de 25 grootste concurrenten van de Data Replication and Protection Software-markt in kalender 2022.

De groei is volgens  Cohesity een sterk bewijs dat zakelijke klanten Cohesity blijven verkiezen boven zijn concurrenten om legacy- en point-oplossingen te vervangen. Vandaag hebben acht van de top twintig banken in de VS, zes van de Fortune top tien en 40 van de Fortune 100 Cohesity-oplossingen toegepast.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!