Wouter Hoeffnagel - 15 augustus 2023

Claranet neemt ADTsys over

De wereldwijde leverancier van IT-diensten Claranet neemt het Braziliaanse ADTsys over. ADTsys is een leverancier op gebied van cloud computing en datadiensten. Met de overname wil Claranet haar portfolio uitbreiden en daarbij slim gebruik maken van cloud orkestratietechnologieën en -tools om de efficiëntie voor klanten te verhogen.

Claranet neemt ADTsys over image

Claranet Technology, onderdeel van Claranet Group, ging in april een samenwerking aan met ADTsys. Nu neemt het bedrijf de Braziliaanse speler over, waarmee het haar groeiplannen in Brazilië ondersteunt. Het richt zich in de Braziliaanse markt onder meer op cloud, cybersecurity, data, applicaties en beheerde oplossingen voor de digitale werkplek.

Public cloud-markt in Brazilië groeit

De omzet voor public cloud in Brazilië bedroeg in 2021 2,4 miljard euro en de verwachting is dat dit voor 2024 stijgt naar 5,5 miljard euro. Met de overname speelt Claranet hierop in.

"We werken er hard aan om ons bestaande portfolio van oplossingen, diensten en producten uit te breiden. Ons doel is om de Braziliaanse markt te consolideren en hét topbedrijf en werkgeversbrand in Brazilië te worden op het gebied van cybersecurity, private cloud, public cloud, data en DevOps. In de afgelopen jaren hebben we vier overnames gedaan in Brazilië en we zijn van plan om ons organische en op overnames gebaseerde groeipad voort te zetten", zegt Edivaldo Rocham, CEO van Claranet Technology.

'Digitale transformatie en groei ondersteunen'

ADTsys is al 12 jaar actief op de Braziliaanse markt en heeft meer dan 100 klanten in haar portefeuille. Pascoal Baldasso, oprichter en CEO van ADTsys: “Onze producten en diensten hebben bedrijven in de loop der tijd getransformeerd met een cloud- en datagestuurd model en zorgen zo voor digitale transformatie en groei van de organisaties van onze klanten.”

Rocha vervolgt: “Deze overname stelt ons in staat om de waarde die we aan onze klanten leveren te vergroten, door de vaardigheden van onze technische teams en de complementariteit van ons portfolio te combineren.”

Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!