Wouter Hoeffnagel - 17 augustus 2023

Patrik Hofer gaat NorthC Schweiz leiden

Patrik Hofer is per 1 augustus 2023 benoemd tot de nieuwe managing director van NorthC Schweiz. Frank Zachmann, die tijdelijk verantwoordelijk was voor Zwitserland, zal zich vanaf nu richten op zijn taak als managing director van de gehele DACH-regio. De benoeming volgt op een recente uitbreiding van de activiteiten van NorthC in Europa; NorthC Group nam onlangs een vierde regionaal datacenter in de regio Zürich (Winterthur) over.

Patrik Hofer gaat NorthC Schweiz leiden image

Hofer (59) is al ruim 35 jaar actief in de telecom/IT & netwerkindustrie, waarvan de laatste 25 jaar in managementfuncties. Meest recent was hij CIO en Head of Operations bij de internet- en datacenterprovider Green. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de planning, het beheer en de ontwikkeling van het IT/netwerkteam en voor de automatisering en digitalisering van de kernprocessen van het bedrijf. Daarvoor werkte de afgestudeerde bedrijfseconoom in verschillende managementfuncties en -gebieden: “Tijdens mijn carrière heb ik ervaring opgedaan met key account management, marketing, sales en uiteindelijk IT & network operation management. Al deze ervaring heeft mij geleid naar mijn huidige functie als managing director van NorthC Schweiz AG”, zegt Hofer.

NorthC Group zet expansiestrategie voort

“We zijn erg blij dat we Patrik Hofer hebben kunnen aantrekken als managing director voor Zwitserland”, zegt Alexandra Schless, CEO van NorthC Group. “Doordat hij verantwoordelijk is geweest voor verschillende bedrijfsonderdelen, is hij de juiste man om onze organisatie in Zwitserland te leiden. Daarbij profiteren we van zijn expertise en zijn grote regionale en internationale knowhow.”

In juli kondigde NorthC Group de overname aan van een vierde Zwitsers datacenter, in de regio Zürich (Winterthur). NorthC kondigt aan dat meer datacenters zullen volgen. De uitbreidingsplannen waren een belangrijke reden voor Hofer om bij NorthC Schweiz te komen werken: “Ik krijg de kans om de algehele verantwoordelijkheid op me te nemen en mijn uitgebreide ervaring in te zetten voor de verdere uitbreiding van NorthC Schweiz AG”, concludeert Hofer.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!