Witold Kepinski - 19 augustus 2023

Joost de Bruin toegetreden tot Cyber Security Raad namens NLdigital

Joost de Bruin (foto), CEO van Ordina Nederland, is namens NLdigital toegetreden tot de Cyber Security Raad (CSR). De CSR is een onafhankelijk adviesorgaan van het kabinet, dat is samengesteld uit hooggeplaatste vertegenwoordigers van publieke en private organisaties en de wetenschap.

Joost de Bruin toegetreden tot Cyber Security Raad namens NLdigital image

“Met een focus op de implementatie van nieuwe EU wetgeving en de versterking van IT-onderwijs, wil ik de achterban van NLdigital ondersteunen en daarmee de kennispositie van Nederland behouden,” aldus Joost de Bruin, CEO Ordina Nederland.

Toenemende aandacht voor regelgeving

De Bruin is toegetreden tot de CSR uit hoofde van zijn functie binnen NLdigital. Onder zijn leiding is het afgelopen jaar de Commissie Cybersecurity heropgericht, met een nieuwe focus op grote nieuwe Europese wetten als de NIS2 en de CRA.

De toetreding van De Bruin is op een bijzonder moment: er is vanuit wetgevers meer aandacht voor cybersecurity dan ooit. Dat maakt de rol van de CSR des te belangrijker. Ze adviseert de overheid bij uitvoering van beleid op het vlak van cybersecurity.

Rol NLdigital binnen de CSR

De afgelopen jaren was Peter Zijlema, toenmalig Country Manager van IBM, namens NLdigital lid van de CSR. Hij heeft onder andere een werkgroep geleid die advies gaf over encryptie. Hij schreef mee aan adviezen over de Nederlandse Cybersecuritystrategie en de evaluatie van de CSR en de daaropvolgende hervorming van haar governance.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!