Wouter Hoeffnagel - 24 augustus 2023

Pure Storage breidt strategisch partnerschap met Microsoft uit

Pure Storage breidt zijn meerjarige, strategische partnerschap met Microsoft uit. De storage-mogelijkheden van Pure Storage zijn hierdoor beschikbaar binnen de native Microsoft Azure-diensten. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de nieuwe oplossing Premium SSD v2 van Azure en wordt deze als preview geïntroduceerd in Azure VMware Solution (AVS). Pure Cloud Block Store voor Azure VMware Solution is als preview beschikbaar in 16 Azure regio’s wereldwijd.

Pure Storage breidt strategisch partnerschap met Microsoft uit image

Met de compressie en deduplicatietechnologie van Pure Storage kunnen organisaties een hoge datareductie ratio bereiken voor VMware-taken in Azure. Gecombineerd met het vermogen van Pure Storage om de block storage kosten te scheiden van de compute kosten, kunnen klanten aanzienlijke besparingen realiseren op zware storage-taken.

Infrastructuurkosten reduceren

Dankzij de integratie met Azure’s nieuwste storage oplossing, Premium SSD v2 disk, kunnen gezamenlijke klanten de infrastructuurkosten tot een derde terugbrengen, vergeleken met Pure Storage’s vorige platform. Zonder daarbij in te leveren op prestaties of mogelijkheden. Deze besparingen zijn nu ook beschikbaar voor AVS klanten.

Organisaties kunnen hun applicaties naar de cloud migreren. Zonder functionaliteit te verliezen en met de mogelijkheid om storage en computing onafhankelijk te schalen, op basis van de behoefte.

Safemode beschermt snapshots

Pure Storage Safemode Ransomware Data Protection is een always-on, policy-gebaseerd mechanisme voor het creëren en beschermen van snapshots. Hiermee kunnen beschermde datasets direct hersteld worden. Dit is al beschikbaar voor klanten met on-premises VMware omgevingen met FlashArray en is nu ook te gebruiken voor Azure VMware Solution en Pure Cloud Block Store.

Organisaties kunnen gebruikmaken van de data protectie mogelijkheden in Purity zoals zero-RPO ActiveCluster, near-zero RPO ActiveDR en Purity CloudSnap, om ervoor te zorgen dat data optimaal en op de juiste plek wordt beveiligd.

Disaster recovery targets op AVS

Dankzij de mogelijkheden voor hoge beschikbaarheid en cloudreplicatie van Pure Storage zijn disaster recovery targets op AVS mogelijk. Deze kunnen met minimale computing en storage middelen ingericht worden, die vervolgens on-demand kunnen worden geschaald. Hiermee kunnen klanten additionele kosten besparen op hun Disaster Recovery strategie.

Door voor zowel on-premises als in de cloud gebruik te maken van hetzelfde databeheerplatform, kunnen organisaties eenvoudiger hun data volgen, beheren, implementeren en daardoor een consistente multi-cloud governance bieden.

'Nieuw tijdperk van cloudmigratie'

“Dit uitgebreide partnerschap van Pure Storage en Microsoft is een belangrijk mijlpaal. Het luidt een nieuw tijdperk van cloudmigratie in en zorgt uiteindelijk voor een snellere en kosteneffectievere toepassing van cloudservices. Pure Cloud Block Store voor Azure VMware Solution is nog maar het begin. Door prestaties en kosten op schaal te optimaliseren, zullen we de komende jaren meer bedrijfskritische use cases ondersteunen”, zegt Ajay Singh, Chief Product Officer bij Pure Storage.

“Ons voortdurende streven om Microsoft Azure VMware Solution en het Microsoft Azure platform te verbeteren met partnerschappen met leveranciers zoals Pure Storage, onderstreept onze missie om klanten te helpen bij hun uitdagingen. Dit is belangrijk in de zakelijke wereld van vandaag, waarin snelheid, eenvoud en kostenefficiëntie essentieel zijn. We kijken er naar uit om aan de volgende fasen van ons partnerschap te werken, om zo een snel pad naar de cloud te bieden met Pure Storage”, zegt Jurgen Willis, Vice President, Azure Specialized Workloads and Storage bij Microsoft.

“VMware Cloud biedt een consistente en moderne infrastructuur voor alle applicaties, in elke cloud, met een lage TCO. We zijn blij dat Pure Storage zich aansluit bij het Azure VMware Solution-partner ecosysteem. Met Pure Cloud Block Store voor Azure VMware Solution kunnen bestaande on-premises klanten met VMware en Pure Storage migreren en moderniseren naar Azure VMware Solution, met behoud van hun investeringen in VMware- en Pure Storage-processen, -skills en -bedrijfsmogelijkheden”, zegt Narayan Bharadwaj, Vice President, Cloud Solutions bij VMware.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!