Redactie - 23 augustus 2023

VMware introduceert nieuwe generatieve AI-oplossingen

VMware introduceert tijdens VMware Explore 2023 dat momenteel plaatsvindt in Las Vegas, nieuwe Private AI-oplossingen waarmee het de adoptie van generatieve kunstmatige intelligentie door bedrijven wil stimuleren en de waarde van vertrouwde data benutten. Private AI ontsluit de zakelijke voordelen van AI met de privacy- en compliance-behoeften van een organisatie.

VMware introduceert nieuwe generatieve AI-oplossingen image

VMware kondigt de volgende oplossingen aan om Private AI beschikbaar te maken voor organisaties en een nieuwe generatie van AI-gebaseerde toepassingen te stimuleren:

  • VMware Private AI Foundation met NVIDIA, dat de strategische samenwerking van de bedrijven uitbreidt om organisaties die de cloudinfrastructuur van VMware gebruiken klaar te stomen voor het volgende tijdperk van generatieve AI.
  • VMware Private AI Reference Architecture for Open Source om klanten te helpen met het behalen van de gewenste AI-resultaten door de beste open source software (OSS)-technologie te ondersteunen, voor nu en in de toekomst.

VMware Private AI brengt rekencapaciteit en AI-modellen naar de plek waar bedrijfsgegevens worden gemaakt, verwerkt en gebruikt - of dat nu in een public cloud, datacenter of aan de edge is. Met dit nieuwe aanbod combineert VMware de flexibiliteit en controle die nodig zijn voor een nieuwe generatie AI-gebaseerde applicaties die de productiviteit van werknemers verhogen. Het aanbod stimuleert bedrijfstransformatie en het vergroot de economische impact van generatieve AI. In een rapport van McKinsey wordt geschat dat generatieve AI tot 4,4 biljoen dollar per jaar kan toevoegen aan de wereldeconomie.

Een multi-cloudomgeving vormt de basis voor deze nieuwe klasse AI-applicaties, omdat privégegevens, die sterk verspreid zijn, eenvoudiger te gebruiken zijn. De multi-cloud van VMware biedt organisaties meer keuze, flexibiliteit, goede beveiliging en veerkracht bij het bouwen, aanpassen en gebruiken van AI-modellen in elke omgeving.

“Het potentieel van generatieve AI kan niet worden ontsloten tenzij organisaties de privacy van hun gegevens kunnen waarborgen en risico's kunnen minimaliseren tijdens het trainen, aanpassen en aanbieden van hun AI-modellen”, zegt Raghu Raghuram, CEO bij VMware. “Met VMware Private AI kunnen onze klanten bij hun vertrouwde data, zodat ze in hun multi-cloud-omgeving snel en veilig AI-modellen kunnen bouwen en uitvoeren.”

Organisaties staan tegenwoordig voor een moeilijke keuze als het gaat om generatieve AI. Ze kunnen profiteren van openbare AI-modellen om hun generatieve AI-toepassingen te bouwen, maar lopen daarbij het risico dat gegevens op straat komen te liggen en maken op die manier gebruik van schimmige bronnen. Ze kunnen een ‘doe-het-zelf’-model proberen, maar die strategie mist kostenefficiëntie en time-to-value. VMware AI Labs heeft VMware Private AI speciaal ontwikkeld om dit probleem op te lossen.

“AI is van oudsher gebouwd en ontworpen door datawetenschappers, voor datawetenschappers”, zegt Chris Wolf, vice president van VMware AI Labs. “Met de introductie van VMware Private AI maakt VMware AI beschikbaar voor iedereen in de organisatie. Het brengt compute- en AI-modellen dichter bij de data. Onze Private AI komt ten goede aan use cases variërend van software-ontwikkeling en het genereren van marketingcontent, tot klantenservice en inzicht in juridische documenten.”

VMware Private AI Foundation met NVIDIA helpt bedrijven klaar te stomen voor AI
Met VMware Private AI Foundation met NVIDIA, dat bestaat uit een set geïntegreerde AI-tools, kunnen organisaties bewezen modellen - die zijn getraind op hun eigen privégegevens - op een kostenefficiënte manier uitvoeren. Bedrijven kunnen deze modellen inzetten in datacenters, op public clouds en aan de edge. VMware Private AI Foundation met NVIDIA integreert VMware's Private AI-architectuur - gebouwd op VMware Cloud Foundation - met NVIDIA AI Enterprise. Het biedt klanten de snelle infrastructuur die ze nodig hebben voor het aanpassen van modellen en het uitvoeren van generatieve AI-applicaties, zoals intelligente chatbots, assistenten, zoekopdrachten en samenvattingen. VMware Private AI Foundation met NVIDIA wordt ondersteund door Dell Technologies, Hewlett Packard Enterprise en Lenovo. Lees hier het gezamenlijke persbericht van VMware en NVIDIA.

Een onderling verbonden en open ecosysteem ondersteunt de AI-strategieën
VMware Private AI Reference Architecture for Open Source integreert innovatieve OSS-technologieën voor het bouwen en aanbieden van OSS-modellen bovenop VMware Cloud Foundation. Op VMware Explore toont VMware samenwerkingen met toonaangevende bedrijven uit de gehele AI-industrie:

  • Anyscale: VMware brengt het veelgebruikte open source Ray unified compute framework naar VMware Cloud-omgevingen. Ray op VMware Cloud Foundation maakt het voor datawetenschappers en MLOps-engineers eenvoudig om AI- en Python-workloads te schalen door gebruik te maken van hun huidige compute footprints voor ML-workloads in plaats van de public cloud.
  • Domino Data Lab: VMware, Domino Data Lab en NVIDIA bieden een uniform platform voor analyse, datawetenschap en infrastructuur dat is geoptimaliseerd, gevalideerd en speciaal gebouwd voor AI/ML in de financiële dienstverlening.
  • Wereldwijde systeemintegrators: VMware werkt samen met GSI's zoals Wipro en HCL om klanten te helpen met het bouwen en leveren van kant-en-klare oplossingen die oplossingen van VMware Cloud en het AI-partner-ecosysteem combineren.
  • Hugging Face: VMware werkt samen met Hugging Face om SafeCoder te lanceren op VMware Explore. SafeCoder is een commercial code assistant-oplossing voor bedrijven, inclusief service, software en support. VMware gebruikt SafeCoder intern en publiceert een referentie-architectuur met voorbeelden voor de snelst mogelijke time-to-value bij het implementeren en gebruiken van SafeCoder op VMware-infrastructuur. Lees de volledige blog hier.
  • Intel: VMware vSphere/vSAN 8 en Tanzu zijn geoptimaliseerd met Intel's AI-softwaresuite om te profiteren van de nieuwe ingebouwde AI accelerators op de vierde generatie Intel Xeon Scalable processors.

Daarnaast kondigt VMware een nieuw VMware AI Ready-programma aan. Hiermee krijgen ISV's de beschikking over tools en middelen die nodig zijn om hun producten te valideren en te certificeren op VMware Private AI Reference Architecture. Het programma is voor ISV's die zich richten op ML en LLM Ops, data en feature engineering, ontwikkeltools voor AI en embedded AI-applicaties. Het zal naar verwachting eind 2023 live gaan

Intelligent Assist brengt generatieve AI in het multi-cloud-aanbod van VMware
VMware introduceert Intelligent Assist, op AI gebaseerde oplossingen die zijn getraind op gegevens van VMware om alle aspecten van IT voor bedrijven in een multi-cloud tijdperk te vereenvoudigen en te automatiseren. De Intelligent Assist-functies zijn uitbreidingen van de investeringen in VMware Cross-Cloud Services en zijn gebaseerd op VMware Private AI. De VMware-producten met Intelligent Assist zullen naar verwachting het volgende omvatten:

  • VMware Tanzu met Intelligent Assist (Tech Preview) pakt de uitdagingen van multi-cloud zichtbaarheid en configuratie aan. Gebruikers kunnen hiermee wijzigingen aanvragen en verfijnen in de cloud-infrastructuur van hun organisatie.
  • Workspace ONE met Intelligent Assist (Tech Preview) stelt gebruikers in staat om sneller en efficiënter scripts te schrijven met behulp van natuurlijke taal.
  • NSX+ met Intelligent Assist (Tech Preview) zorgt voor snelle en nauwkeurige bepaling van relevante bevindingen op het gebied van beveiliging, waarmee beveiligingsanalisten dreigingen effectief kunnen verhelpen.
CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!