Witold Kepinski - 23 augustus 2023

VMware Cloud mogelijkheden zijn aanzienlijk uitgebreid

VMware kondigt de nieuwe evolutie van VMware Cloud aan. Dankzij nieuwe edities en mogelijkheden kunnen klanten hun bedrijven moderniseren, optimaliseren en beter beschermen. Met VMware Cloud innoveren klanten sneller, werken ze efficiënter, verbeteren ze hun threat defense en herstellen ze sneller van ransomware-aanvallen zo meldt de leverancier.

VMware Cloud mogelijkheden zijn aanzienlijk uitgebreid image

“VMware Cloud biedt een nieuwe standaard om klanten te helpen bij het moderniseren, optimaliseren en beter beschermen van hun bedrijven”, zegt Krish Prasad, senior vice president en general manager, cloud infrastructure business group, VMware. “Onze nieuwste verbeteringen aan VMware Cloud helpen klanten hun cloudinfrastructuur verder te moderniseren en bieden één cloud operating-model dat de productiviteit van developers verbetert en de beveiliging bevordert.

VMware Cloud combineert VMware Cloud Foundation Software en VMware Cloud Services. Cloud Foundation combineert de innovatie van VMware’s on-premises en public cloud software-aanbod in een uniforme stack, om zo een consistente omgeving te bieden in elke on-premises, hyperscaler cloud of partner cloudomgeving. VMware Cloud-diensten vereenvoudigen de implementatie en het beheer van VMware Cloud Foundation-omgevingen in elke cloud of on-premises-omgeving. Klanten kunnen VMware Cloud-diensten gebruiken om bedrijfsworkloads veiliger en op schaal te draaien met geavanceerde gegevensbescherming, cloud-based disaster en ransomware recovery en multi-cloud networking en security. Dankzij geavanceerde diensten voor developers, ingebouwde Kubernetes en geoptimaliseerde toegang tot honderden native cloud-diensten van vooraanstaande hyperscalers is een pragmatische aanpak van app-modernisering mogelijk.

VMware Cloud is beschikbaar in vijf VMware Cloud-edities (Essentials, Standard, Pro, Advanced, Enterprise) waarmee klanten op flexibele wijze infrastructuur en beheer kunnen moderniseren in elke fase van hun cloud transformatie. Klanten kunnen hun VMware Cloud-omgevingen op drie manieren implementeren en beheren:

  • Customer Managed – VMware Cloud-edities kunnen door klanten worden geïmplementeerd in hun eigen datacenters of bij colocatiepartners naar keuze. Ze behouden volledige controle over de infrastructuuromgeving.
  • VMware Managed – VMware Cloud on AWS is een door VMware beheerde clouddienst met volledig geïntegreerde hardware en software. VMware Cloud on Equinix Metal wordt een gedistribueerde clouddienst waarmee klanten software en hardware als een afzonderlijke dienst af kunnen nemen voor maximale flexibiliteit.
  • Provider Managed – Met nieuwe VMware Cross-Cloud managed services op basis van VMware Cloud-edities van partners zoals IBM Cloud, kunnen klanten de total cost of ownership (TCO) voor on-premise omgevingen verlagen, het beheer vereenvoudigen, risico’s verminderen door observatie, praktische inzichten toe te passen en prestatieoptimalisatie, en cloudmigraties te versnellen.

“M&A is een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie en onze multi-cloud aanpak zorgt ervoor dat First Citizens Bank de systemen van banken die we hebben overgenomen sneller en eenvoudiger kunnen integreren met minder risico”, zegt Kojo Inkumsah, directeur en senior vice president Infrastructure & Cloud van First Citizens Bank. “Met VMware Cloud hebben we toegang tot een consistente multi-cloud infrastructuur als oplossing die onze huidige bedrijfsworkloads on prem ondersteunt. We hebben ook de flexibiliteit om in de toekomst verschillende delen van ons bedrijf in hyperscale clouds naar keuze te draaien. Hierdoor kunnen we onze IT-omgeving optimaliseren voor zowel kosten als prestaties en weerbaarder worden tegen uitval en andere bedrijfsstoringen.”

NSX+: Nieuwe multi-cloud networking, security en developer services voor VMware Cloud
VMware is de SDN-leider voor datacenters met een aandeel van 70% in 2022 [1], en VMware NSX levert aantoonbaar meer dan 60% OPEX-besparingen op door serviceautomatisering en minder hardwarebeheer en 66% besparingen op dag 0-2 operaties [2] zo beweert VMware. 

VMware NSX+, dat ook onlangs is aangekondigd, omvat een cloud managed service van NSX voor multi-cloudomgevingen (voorheen Project NorthStar) dat de kernmogelijkheden verbetert voor networking en beveiliging voor VMware Cloud. Met één cloudbesturingsmodel dat geen tickets, geen aangepaste beveiligings- of loadbalancing-hardwareappliances en Zero Trust biedt, normaliseert VMware NSX+ networking en beveiliging in VMware Cloud-omgevingen. NSX+ levert consistente netwerk- en beveiligingsacitiviteiten, gecentraliseerde creatie en handhaving van beveiligingsbeleid, uitgebreide zichtbaarheid in netwerken en applicaties, en defense met netwerkdetectie en -respons (NDR) as a Service. De mogelijkheden van NSX+ worden geleverd als SaaS, wat het installatieproces vereenvoudigt, en worden centraal beheerd vanuit één cloudconsole.

VMware introduceert ook NSX+ virtual private clouds (VPC’s). NSX+ VPC’s bieden volledige isolatie van networking, security en diensten voor meerdere huurders op een gedeelde VMware Cloud-infrastructuur die wordt beheerd door één wereldwijde NSX-interface. Developers en applicatie-teams kunnen de clouds selecteren die optimaal zijn voor hun applicaties en tegelijkertijd profiteren van de self-service en flexibiliteit van NSX+ VPC’s in verschillende clouds. Infrastructuurteams kunnen toezicht houden, operationele vangrails instellen per VPC en ervoor zorgen dat wijzigingen binnen VPC-omgevingen geen invloed hebben op andere huurders. NSX+ VPC's verbeteren ook de IT-productiviteit, omdat het infrastructuurteam een consistent besturingsmodel kan gebruiken in verschillende clouds.

“VMware Cloud is een cruciaal onderdeel van onze digitale transformatie en biedt ons een flexibel en gestroomlijnd platform voor het beheren en automatiseren van onze huidige workloadoperaties, met het oog op de cloud in de toekomst”, zegt Rodney Barnhardt, serverbeheerder bij Charlotte Pipe and Foundry. “VMware Cloud Foundation maakt eenvoudige en snelle implementatie en lifecycle management van onze virtuele infrastructuur mogelijk, wat cruciaal is geweest voor het behouden van onze flexibiliteit in een snelle sector. VMware NSX heeft onze beveiliging versterkt door microsegmentatie, waardoor het risico van laterale dreigingsbewegingen binnen ons netwerk is verminderd.”

Storage schaal- en efficiëntievoordelen
Organisaties maken gebruik van geavanceerde analyses en AI-workloads om klantinzichten te verkrijgen, processen te optimaliseren en omzetgroei te stimuleren. Deze workloads vereisen enorme datasets die snel kunnen groeien, wat betekent dat storageoplossingen moeten kunnen schalen tot petabytes en tegelijkertijd hoge prestaties en veerkracht moeten leveren tegen lage total cost of ownership (TCO). VMware kondigt nog meer schaalbare, efficiënte en kosteneffectieve storage aan voor VMware Cloud met VMware vSAN Max, een nieuw aanbod binnen de vSAN-familie dat gedesaggregeerde storage op petabyteschaal levert. VMware’s storage-oplossingen bieden klanten ongeëvenaarde schaalflexibiliteit in vergelijking met traditionele storage-oplossingen, met de prestaties, capaciteit, veerkracht en lage TCO voor de meest veeleisende applicaties. vSAN Max schaalt storage elastisch en onafhankelijk van compute om het gebruik te maximaliseren, tot 8,6 petabytes aan capaciteit en 3,6 miljoen IOPS per cluster. Het is ontworpen om weerstand te kunnen bieden aan storingen op locatie, hosts en zelfs afzonderlijke opslagapparaten in een uitgerekte clustertopologie. Omdat het is gebouwd op de vSAN Express Storage Architecture, is vSAN Max ontworpen om tot 92% sneller te herstellen van een storing in een apparaat [3]. Het kan de TCO tot 30% verlagen voor bedrijfskritische databases door hardware- en licentieconsolidatie [4]. Het nieuwe vSAN Max-aanbod zal naar verwachting beschikbaar zijn in 2HFY24, zal apart van de bestaande vSAN-edities worden gelicentieerd, zal worden aangeboden als abonnement en zal worden gelicentieerd per tebibyte.

“VMware en Lenovo werken al lange tijd samen om kant-en-klare HCI-oplossingen te leveren die de time-to-value versnellen en de modernisering van applicaties en infrastructuur binnen het bedrijf en aan de edge ondersteunen”, zegt Kamran Amini, Vice President en General Manager of Server, Storage and Software Defined Solutions bij Lenovo Infrastructure Solutions Group. “We blijven een van de snelst groeiende leveranciers van datamanagement ter wereld, met gedifferentieerde technologie die de intelligente transformatie van onze klanten mogelijk maakt. Lenovo ThinkAgile VX Appliances, met vSAN Express Storage Architecture en vSAN Max, kunnen een bredere set use cases aanpakken met de prestaties, veerkracht, schaal en lagere TCO die nodig zijn voor extreem latency-gevoelige databases en cloud-native applicaties, waardoor klanten weg kunnen migreren van legacy-modellen.”

Sneller herstel na ransomware-aanvallen
De meeste ransomware-aanvallen maken gebruik van bestandsloze technieken die niet kunnen worden gedetecteerd door het scannen van ongebruikte back-ups, wat een grote bedreiging vormt voor organisaties. VMware Ransomware Recovery is een bekroonde VMware Cloud-service die vanaf vandaag beschikbaar is en is ontworpen om te herstellen van bestandsloze aanvallen met behulp van gedragsanalyse van actieve VM’s in cloud-gebaseerde geïsoleerde herstelomgevingen (isolated recovery environments, IRE’s). VMware Ransomware Recovery kan ongeplande downtime tot 75% sneller oplossen [5]. Om de downtime van klanten verder te verminderen, heeft VMware Ransomware Recovery gelijktijdige multi-VM hersteloperaties toegevoegd (vandaag beschikbaar) en stelt het klanten in staat om productieworkloads in de cloud te laten draaien totdat forensisch onderzoek is afgerond en het on-premise datacenter is versterkt (verwachte beschikbaarheid Q3FY24). Daarnaast onthult VMware een technologische preview van cybersecure storage die recovery-workflows zal integreren met native vSAN-snapshots voor optimalisatie van gegevensoverdracht. VMware Ransomware Recovery breidt ook de ondersteuning van VMware Cloud-services uit met bescherming van workloads in Google Cloud VMware Engine (vandaag beschikbaar).

“Niemand denkt graag aan het scenario getroffen te worden door een succesvolle ransomware-aanval, maar de systemen van VanEck moeten 24/7 beschikbaar zijn om onze financiële klanten over de hele wereld van dienst te kunnen zijn. Dit betekent dat we een herstelplan moeten hebben waarin ransomware centraal staat”, zegt Alaa Elbanna, Global Director, Infrastructure bij VanEck. “Voorheen was herstel ingewikkeld en tijdrovend. We moesten 3 tot 4 verschillende producten gebruiken om alles weer werkend te krijgen. Met VMware Ransomware Recovery is alles nu naadloos en georkestreerd. Het kostte minder dan twee dagen om te implementeren en nu kunnen we snel herstelpunten identificeren, ze testen in een geïsoleerde cloud-gebaseerde omgeving die eenvoudig te provisionen is en sneller weer aan de slag gaan.”

Operationele efficiëntie van VMware Cloud verbeteren
Als onderdeel van de belangrijke innovaties die worden geleverd door VMware Cloud, kondigt VMware Early Availability aan van een nieuwe cloudgebaseerde ESXi-service voor levenscyclusbeheer in VMware vSphere+. IT-beheerders kunnen upgrades centraal beheren voor hun gehele ESXi-vloot in gedistribueerde multi-vCenter-omgevingen, waarbij silo’s worden voorkomen en met slechts enkele handelingen voltooien, wat voorheen honderden of zelfs duizenden handelingen vereiste, vooral in grotere omgevingen. Dit zal resulteren in aanzienlijke tijdbesparingen en eenvoudigere upgradeplanning en implementaties, waardoor het voor klanten eenvoudiger wordt om over te stappen op de nieuwste versies en te profiteren van de voordelen van krachtige nieuwe mogelijkheden van VMware Cloud. Aanvullende updates voor vSphere in de komende release omvatten ook een verdubbeling van de GPU-capaciteit per VM om complexere AI/ML-workloads te ondersteunen, slimmere load balancing mogelijk te maken om de prestaties van GPU-investeringen te maximaliseren en verbeterde self-service tools om het bouwen en uitvoeren van moderne apps nog eenvoudiger te maken voor DevOps-engineers en developers.

Bronnen:

[1] IDC Worldwide Quarterly Network Infrastructure Tracker, 1Q23 Release.
[2] Schattingen gebaseerd op VMware’s DICE ROI and Value Modeling tool die gedetailleerde bevat van meer dan 5.000 klanten, juni 2022.
[3] VMware Executive Pulse Q1-onderzoek is uitgevoerd tussen december 2022 en januari 2023.
[4] Interne analyse door VMware, augustus 2023.
[5] Interne analyse door VMware, juli 2023.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!