Wouter Hoeffnagel - 24 augustus 2023

Harmen Hoogwout benoemd tot Regional VP Northern Europe bij OutSystems

OutSystems, leverancier van een low-codeplatform, benoemt Harmen Hoogwout tot regional Vice President Noord-Europa. In zijn nieuwe rol is Hoogwout verantwoordelijk voor de strategische groei in de Benelux en Noord-Europa.

Harmen Hoogwout benoemd tot Regional VP Northern Europe bij OutSystems image

Hoogwout beschikt over veel ervaring in het vormgeven van groeistrategieën en het verder uitbouwen van OutSystems activiteiten in diverse markten. In zijn vorige rol bij OutSystems was hij verantwoordelijk voor diverse sales teams in Noord-Europa. Voordat Hoogwout in dienst trad bij OutSystems, bekleedde hij diverse leidinggevende functies bij bedrijven als SUN Microsystems, Mansystems en BMC Software.

Focus op synergie

In zijn nieuwe functie focust Harmen zich op het vormgeven van groeistrategieën en het leidinggeven aan teams om de positie van het OutSystems low-code ontwikkelplatform in de regio’s Noord-Europa en de Benelux te versterken. Om dit te bereiken, streeft hij ernaar om de krachten van verschillende markten te bundelen en slimme samenwerkingen te bevorderen.

"Ik verheug me erop om samen met ons gedreven team en onze partners aan de slag te gaan om het succes van OutSystems in de regio’s Noord-Europa en de Benelux verder te vergroten,” zegt Hoogwout. “In Nederland hebben we al heel veel organisaties geholpen met het structureel versnellen van hun innovatiekracht middels ons low-code ontwikkelplatform, en met dezelfde toewijding wil ik deze trend voortzetten in de BeLux en Noord-Europa. Onder andere in de finance- en retailsector hebben we al mooie stappen gezet. Daar is onze samenwerking met de grootste zorgverzekeraar in België een goed voorbeeld van. We hebben hiervoor met succes onze expertise uit andere landen toegepast op de Belgische markt. Ik streef ernaar om deze kruisbestuiving van kennis onderling door te zetten binnen de Noord-Europese landen, zodat we gezamenlijk kunnen blijven innoveren en groeien. De komende periode wil ik samen met onze lokale partnermanagers om ons platform meer naamsbekendheid te geven. Bedrijven kunnen met behulp van het OutSystems-platform immers hun software ontwikkeltijd aanzienlijk versnellen. Dit leidt niet alleen tot aanzienlijke tijdsbesparingen, maar stelt bedrijven ook in staat om met minder ontwikkelaars dezelfde resultaten te behalen - een waardevolle troef met het huidige tekort aan ontwikkelaars. Zo hoop ik dat we tal van bedrijven in diverse industrieën kunnen helpen om veel sneller te innoveren tegen veel lagere kosten.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!