Witold Kepinski - 25 augustus 2023

Thales lanceert nieuwe payment HSM-dienst

Thales lanceert Thales payShield Cloud HSM, een abonnementsdienst voor de beveiliging van digitale betalingen. Deze dienst maakt gebruik van de hardware security module (HSM) payShield 10K en stelt bedrijven in staat om sneller over te stappen op een cloudgebaseerde betalingsinfrastructuur.

Thales lanceert nieuwe payment HSM-dienst image

De payment HSM’s van Thales bieden al meer dan dertig jaar bescherming voor cryptografische sleutels en gevoelige data ten behoeve van veilige online en fysieke betalingsprocessen. 

De nieuwe clouddienst bouwt voort de on-premise payment HSM van Thales die wereldwijd wordt ingezet. payShield Cloud HSM biedt een snelle ingebruikname, verbeterde flexibiliteit en naadloze integratie met populaire cloudproviders, waaronder Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud Platform (GCP).

payShield Cloud HSM is inzetbaar in hybride omgevingen, zodat organisaties hun applicaties op eigen tempo naar de cloud kunnen verplaatsen zonder verstoring van hun HSM-infrastructuur op locatie. De dienst kan in een aantal minuten in gebruik worden genomen en biedt direct beveiliging, vertrouwen, scheiding van taken en ondersteuning voor de behoeften van vooraanstaande betalingsmerken zoals American Express, Discover, JCB, Mastercard, UnionPay en Visa.

Flexibiliteit zonder concessies aan de beveiliging
payShield Cloud HSM biedt bedrijven een alternatieve manier om te voorzien in hun behoefte aan veilige betalingsprocessen. De dienst maakt het eenvoudiger om productie-HSM’s te delen met uiteenlopende locaties en applicaties. Organisaties kunnen hierdoor snel HSM’s bijschakelen als back-up of voor extra capaciteit of veerkracht. payShield Cloud HSM wordt momenteel ondersteund door diverse datacenters in de EU en de Verenigde Staten, en er zullen meer volgen. Dit biedt bedrijven een oplossing voor de groeiende complexiteit rond datasoevereiniteit. De datacenters van Thales worden onderworpen aan strenge audits voor het waarborgen van overeenstemming met essentiële standaarden voor informatiebeveiliging, zoals PCI PIN. Dit is van cruciaal belang voor de veilige verwerking van betalingen.

Beschikbaarheid
payShield Cloud HSM is nu beschikbaar voor bestaande klanten van Thales die willen overstappen op een multi-cloudomgeving of een hybride aanpak, en voor nieuwe klanten die behoefte hebben aan een clouddienst voor veilige betalingen. De dienst biedt bestaande gebruikers van payShield volledige achterwaartse compatibiliteit met on-premise payShield HSM’s, ook als er sprake is van maatwerk. Ga voor meer informatie naar https://cpl.thalesgroup.com/encryption/hardware-security-modules/payment-hsms/payshield-cloud-hsm.Tags

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!