Wouter Hoeffnagel - 24 augustus 2023

Voormalig sales manager daagt NetApp voor rechter wegens bonusbeleid

Een voormalig sales manager van NetApp daagt het bedrijf en het management van NetApp voor de rechter. Hij stelt dat zijn voormalig werkgever commissies die onderdeel uitmaakte van zijn contract niet heeft uitbetaald en stelt daarnaast gediscrimineerd te zijn door NetApp.

Voormalig sales manager daagt NetApp voor rechter wegens bonusbeleid image

Het gaat om Neil McGowan, die tussen september 2017 en augustus 2022 Vice President and General Manager of American sales was bij NetApp. NetApp ontving een salaris van 270.000 dollar. Ook onderdeel van zijn contract waren prestatiegebonden bonussen; McGowan zou tot 540.000 dollar aan bonussen op jaarbasis ontvangen indien hij zijn prestatiedoelstellingen zou behalen.

'Bonussen verkeerd berekend'

NetApp presenteerde in mei 2018 zijn FY19 Incentive Compensation Plan Terms and Conditions, en voorzag McGowan van een overzicht van zijn salaris en bonussen voor fiscale jaar. De voormalig sales manager stelt dat uit deze documenten blijkt dat de IT-leverancier niet alle bonussen waar hij naar verluid recht op had wilde uitbetalen.

Het probleem zit volgens de aanklacht in de wijze waarop NetApp de bonussen berekent. NetApp zou een percentage van de verkopen als bonus uitkeren, maar in de praktijk een korting toepassen op het bedrag waarop deze bonus wordt berekend. Hiermee zou het bedrijf de commissies die McGowan en andere sales managers horen te ontvangen hebben verminderd.

McGowan weigerde te tekenen

McGowan stelt zijn manager hierover te hebben geïnformeerd, die hierop naar het hoger management stapte. Beide zouden hebben erkend dat het FY19 Incentive Compensation Plan Terms and Conditions de bonussen waarop sales managers aanspraak kunnen maken reduceert. McGowan zou desondanks onder druk zijn gezet de overeenkomst te tekenen, aangezien NetApp anders de bonusregeling voor alle VP's en GM's zou moeten aanpassen.

McGowan stelt dat hij heeft geweigerd te tekenen, en dat zijn managers hierop wraak hebben genomen. Zo zouden hij en andere VP's hun verdiende bonussen over de periode augustus 2018 tot en met augustus 2019 niet hebben ontvangen.

Water bij de wijn

NetApp zou overigens wel water bij de wijn hebben gedaan en uiteindelijk akkoord zijn gegaan met het alsnog uitbetalen van de bonussen aan McGowan en andere VP's die hierop aanspraak maakte. De bonussen zouden in dit geval echter verspreid over meerdere jaren worden uitgekeerd. Indien medewerkers eerder bij NetApp vertrokken, verloren zij het recht op deze bonussen.

NetApp meldt in een reactie aan Dutch IT Channel geen commentaar te geven op lopende rechtszaken.

SLTN Vierkant Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!