Wouter Hoeffnagel - 25 augustus 2023

FBI: Noord-Korea gaat miljoenen dollars aan gestolen bitcoin verzilveren

Noord-Koreaanse autoriteiten zijn van plan miljoenen dollars aan gestolen bitcoins te verzilveren. De bitcoins zouden bij meerdere aanvallen zijn gestolen door de Lazarus Group, ook bekend als APT38.

FBI: Noord-Korea gaat miljoenen dollars aan gestolen bitcoin verzilveren image

De waarschuwing is afkomstig van de FBI en gericht aan cryptobedrijven. De FBI meldt in de afgelopen 24 uur gestolen cryptovaluta te hebben herleid naar de Lazarus Group, die nauwe banden zou onderhouden met de Noord-Koreaanse autoriteiten. De FBI denkt dat de Noord-Koreaanse autoriteiten in totaal meer dan 40 miljoen dollar aan gestolen bitcoins gaan proberen te verzilveren.

De aanvallers zouden ongeveer 1.580 bitcoin die zijn buitgemaakt bij diverse diefstallen hebben verplaatst. Deze zijn ondergebracht in een reeks wallets, waarvan de FBI in een persbericht de adressen deelt. Ook wijst de FBI op diverse aanvallen waarbij de Lazarus Group betrokken zou zijn geweest. Denk daarbij aan de diefstal van 60 miljoen dollar aan cryptovaluta van Alphapo, 23 miljoen dollar bij CoinsPaid en 100 miljoen dollar bij Atomic Wallet. Deze drie aanvallen vonden allen in juni 2023 plaats. Eerder meldde de FBI al dat de groep betrokken was bij aanvallen op Horizon bridge van Harmony en Ronin Bridge van Sky Mavis.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!