Wouter Hoeffnagel - 25 augustus 2023

VMware wil met miljarden van Broadcom zijn platform vereenvoudigen

Broadcom belooft als onderdeel van de overname van VMware miljarden dollars toe te voegen aan het R&D-budget van VMware. Het virtualisatiebedrijf wil dit geld gebruiken om zijn platform te vereenvoudigen en uit te breiden, upgrades eenvoudiger te maken en gebruikers te overtuigen meer van zijn stack te omarmen.

VMware wil met miljarden van Broadcom zijn platform vereenvoudigen image

Dit meldt Sumit Dhawan, hoofd virtualisatie bij VMware, aan The Register. Broadcom wil VMware overnemen voor meer dan 60 miljard dollar. Dhawan stelt dat VMware dit geld wil gebruiken om zijn infrastructuur 'beter consumeerbaar' te maken. VMware erkent volgens de topman dat zijn producten complex kunnen zijn, wat omarming en upgrades in de weg staat. Het wil gericht investeren in het aanpakken hiervan.

Lifecycle management-processen versnellen

Hierbij is onder meer aandacht voor lifecycle management van de VMware-producten. Het bedrijf wil hieraan gerelateerde processen verder versnellen, iets waar het in versie 4.5 van zijn Cloud Foundation suite eveneens op inzette.

Ook Kit Colbert, CTO bij VMware, meldt aan The Register dat het bedrijf lifecycle management wil verbeteren. Dit moet grote klanten ondersteunen, waarbij het upgraden van grote hoeveelheden servers naar nieuwere versies van VMware vSphere uitdagingen kan opleveren. Colbert meldt dat VMware dit proces wil vereenvoudigen.

Klanten overtuigen meer producten te omarmen

De aanpassingen moeten klanten onder meer overtuigen meer producten uit het portfolio van VMware te omarmen. Dit is belangrijk voor het bedrijf, dat hiermee de toegevoegde waarde van deze producten beter kan aantonen.

Daarnaast wil VMware intern meer aandacht leggen op innovatie. Het wil ontwikkelteams onder meer meer 'platformgericht' laten denken en werken. Daarnaast wil het bedrijf investeren in nieuwe soorten applicaties die moderne databases en moderne technologieën vereisen.

Meer informatie is hier beschikbaar.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!