Witold Kepinski - 28 augustus 2023

Snowflake omzet stijgt doordat organisaties data strategie omarmen

Snowflake, een Data Cloud-bedrijf, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van boekjaar 2024, eindigend op 31 juli 2023.

Snowflake omzet stijgt doordat organisaties data strategie omarmen image

De omzet voor het kwartaal bedroeg 674 miljoen dollar, wat neerkomt op een groei van 36% op jaarbasis. Het nettoverlies bedroeg 285,4 miljoen dollar.

De productopbrengsten voor het kwartaal bedroegen 640,2 miljoen dollar, wat neerkomt op een groei van 37% op jaarbasis. Het bedrijf heeft nu 402 klanten met een productomzet over de afgelopen twaalf maanden van meer dan 1 miljoen dollar en 639 Forbes Global 2000-klanten, die respectievelijk een groei van 62% en 17% op jaarbasis vertegenwoordigen. 

“Tijdens het tweede kwartaal groeide de productomzet jaar-op-jaar met 37% tot 640 miljoen dollar. Onze niet-GAAP aangepaste vrije kasstroom bedroeg 88 miljoen dollar, wat neerkomt op een groei van 50% op jaarbasis”, zegt Frank Slootman (foto), voorzitter en CEO van Snowflake. “Snowflake is als mondiaal epicentrum van vertrouwde bedrijfsdata goed gepositioneerd om de groeiende belangstelling voor AI/ML mogelijk te maken. Zowel bedrijven als instellingen zijn zich er steeds meer van bewust dat ze geen AI-strategie kunnen hebben zonder een datastrategie.”

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!