Wouter Hoeffnagel - 29 augustus 2023

Alludo kondigt Parallels Desktop 19 voor Mac aan

Techbedrijf Alludo kondigt Parallels Desktop 19 voor Mac aan. Deze nieuwste versie van de virtualisatieoplossing is geoptimaliseerd voor de nieuwste updates van Apple.

Alludo kondigt Parallels Desktop 19 voor Mac aan image

Deze nieuwe release biedt het volgende onder meer verbeterde compatibiliteit met macOS. De versie is geoptimaliseerd voor macOS Sonoma 14 en gebruikers kunnen onder meer gebruik maken van het opnieuw ontwikkelde Gedeeld afdrukken via het Internet Printing Protocol (IPP), dat standaard afdrukken vanuit Windows-apps ondersteunt. Ook zijn aanpassingen in de dynamische resolutie mogelijk en biedt de oplossing multitouch-bewegingen met Trackpad- ondersteuning voor macOS-VM’s (virtuele machines) op Macs met Apple Silicon. Gebruikers van de Pro Edition krijgen externe toegang tot een macOS Sonoma 14- VM via port forwarding, wat vooral relevant is als die wordt gehost in Amazon EC2 Mac- cloud instances.

Wachtwoordloos aanmelden

Ook nieuw is de mogelijk tot wachtwoordloos aanmelden dankzij Touch ID-integratie. Gebruikers kunnen voortaan met een beveiligde Windowslogin en wachtwoord nu Mac Touch ID gebruiken om zich aan te melden bij Windows-VM’s.

Daarnaast is het uiterlijk van de oplossing vernieuwd. Het opnieuw ontworpen app-pictogram en een opgefriste gebruikersinterface bieden eenvoudigere navigatie en een modernere aanwezigheid in het Dock. Er zijn ook native dialoogvensters toegevoegd voor eenvoudigere interactie met de app.

Mogelijkheden voor specifieke gebruiksscenario's

Parallels Desktop 19 voor Mac biedt aanvullende mogelijkheden die speciaal zijn toegespitst op specifieke gebruiksscenario’s, zoals voor CAD-technici (Computer Aided Design), ontwikkelaars, informaticastudenten en IT-teams. Denk daarbij aan:

  • Vernieuwde OpenGL-ondersteuning, tot versie 4.1, voor het uitvoeren van meer CAD-software op de Mac, waaronder VariCAD, Deswik.CAD, Vectorworks Vision 2023 en meer.
  • Ondersteuning voor AcrGIS Pro, een toepassing voor het ontwerpen van kaarten.
  • Compatibiliteit voor het uitvoeren van CentOS 9 Stream op Mac-computers met Apple Silicon, samen met een bijgewerkte set kant-en-klare Linux-distributies, waaronder Ubuntu 22.04.2, Fedora 38 en Debian 12.
  • Nieuwe optie voor het maken van Arm Linux-VM’s op Mac-computers met Apple Silicon met behulp van Rosetta, voor het uitvoeren van binaire x86-64-bestanden, waaronder containers.
  • Vernieuwde ondersteuning voor Packer en Vagrant van HashiCorp met macOS-VM’s op Apple Silicon
  • Nieuwe optie voor het maken, groeperen en beheren van Parallels VM's en hun containers vanuit de Visual Studio Code-extensie.
  • Ondersteuning voor het aanmelden van Windows in Windows-beheeroplossingen, zoals Microsoft Intune en andere, bij implementatie via Parallels My Account configuratieprofiel of als gedeeld bestand.

Parallels Desktop 19 voor Mac Standard, Pro en Business Edition kunnen worden gekocht of geüpgraded via parallels.com/desktop of via onze wereldwijd gevestigde bevoegde verkopers. Parallels Desktop-abonnementen zijn inclusief gratis abonnementen voor gelijktijdig gebruik van Parallels Access en Parallels Toolbox voor Mac en Windows.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!