Wouter Hoeffnagel - 29 augustus 2023

Loek Bakker is CTO bij SIDN

De raad van toezicht benoemt Loek Bakker tot directeur technologie (CTO) bij SIDN. Hij start per 1 september in zijn nieuwe functie en wordt lid van de raad van bestuur.

Loek Bakker is CTO bij SIDN image

Het .nl-domein is als het ‘Nederlandse deel van het internet’ een essentiële dienst voor de Nederlandse maatschappij en economie. Het is van groot belang dat het topleveldomein altijd werkt. HDit vraagt om stabiele en betrouwbare processen, de modernste bewezen technologie en een hoge mate van cybersecurity. De directeur technologie is eindverantwoordelijk voor de beschikbaarheid, vertrouwelijkheid, integriteit en toekomstvastheid van de IT-dienstverlening en voor de beveiliging van IT-systemen en data.

Twintig jaar ervaring

Loek Bakker beschikt over ruim 20 jaar management- en consultancyervaring in functies op het snijvlak van business en IT. Hij werkte onder andere bij TenneT, Alliander, Gartner en Capgemini. Gedurende zijn carrière hield hij zich bezig met IT-strategie en -architectuur, digitale transformatie, cybersecurity, governance, peoplemanagement en talentontwikkeling.

“Met de benoeming van Loek Bakker krijgt SIDN een ervaren CTO die de kwaliteit van SIDN’s systemen kan borgen, de innovatiekracht kan vergroten en de rol en positie van de organisatie nationaal en internationaal verder kan versterken.”, aldus Marjet van Zuijlen, voorzitter raad van toezicht SIDN.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!