Witold Kepinski - 29 augustus 2023

Cisco en Nutanix sluiten wereldwijd strategisch partnerschip

Cisco, speler op het gebied van bedrijfsnetwerken en beveiliging, en Nutanix, een speler op het gebied van hybride multicloud computing, hebben een mondiaal strategisch partnerschap aangekondigd om hybride multicloud-implementaties te versnellen door de meest complete hypergeconvergeerde oplossing in de sector aan te bieden voor IT-modernisering en bedrijfstransformatie.

Cisco en Nutanix sluiten wereldwijd strategisch partnerschip image

IT-organisaties worden volgens Cisco en Nutanix nog steeds geconfronteerd met aanzienlijke operationele hindernissen en urgente problemen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid als gevolg van de toenemende complexiteit van multiclouds. Dit nieuwe partnerschap beantwoordt deze uitdagingen door de levering van infrastructuur en applicaties op wereldschaal te vereenvoudigen en te versnellen, door middel van de beste cloud-operationele modellen, ongeëvenaarde flexibiliteit en geautomatiseerde veerkracht met toonaangevende klantenondersteuning, aldus de twee technologie partners.

"Klanten vragen om oplossingen die eenvoudig, duurzaam en toekomstbestendig zijn", zegt Jeremy Foster , senior vice president en general manager van Cisco Compute. “Dit partnerschap beantwoordt met een complete oplossing die virtuele rekenkracht, netwerken en opslag omvat in datacenters van klanten en openbare clouds. Door Cisco’s SaaS-beheerde rekenportfolio te combineren met Nutanix’ marktbeproefde cloudplatformsoftware, kunnen we klanten helpen een gebalanceerde oplossing te ontwikkelen aanpak om moderne workloads op locatie en in de cloud mogelijk te maken."

"Omdat organisaties het tempo van de innovatie willen bijhouden, hebben ze een geïntegreerd hardware- en softwareplatform nodig om de implementatie van applicaties overal te ondersteunen", zegt Tarkan Maner , Chief Commercial Officer bij Nutanix. “Dit partnerschap zal voor beide organisaties uitgebreide marktkansen bieden, terwijl ze de uitdagingen aanpakken van het standaardiseren, vereenvoudigen en beveiligen van omgevingen in het datacenter, in de publieke cloud en de edge.”

Het nieuwe aanbod integreert Cisco's SaaS-beheerde computer- en netwerkinfrastructuur (Cisco Unified Computing System met Cisco Intersight) met het Nutanix Cloud Platform (Nutanix Cloud Infrastructure, Nutanix Cloud Manager, Nutanix Unified Storage en Nutanix Desktop Services) en zal worden verkocht door Cisco gebruikmakend van het uitgebreide go-to-market-bereik. Klanten zullen profiteren van een volledig geïntegreerde en gevalideerde oplossing die holistisch wordt verkocht, gebouwd, beheerd en ondersteund voor een naadloze end-to-end-ervaring. De oplossing biedt flexibele implementatieopties met ondersteuning voor Cisco UCS rack- en bladeservers, inclusief initiële ondersteuning voor C-Series-servers en geplande toekomstige ondersteuning voor UCS X-Series, winnaar van de 2023 SEAL Sustainable Product of the Year Award en CRN's 2023 Prijs voor technische innovatie.

Het Nutanix Cloud Platform biedt een consistent cloud-operationeel model met één enkel platform voor het uitvoeren van applicaties en data in datacenters, edge- en publieke clouds. Om applicatie-implementaties zo goed mogelijk te ondersteunen, van bedrijfskritische workloads tot AI-gestuurde innovatie, kunnen de prestaties en capaciteit lineair worden geschaald, wordt veerkracht vanaf de basis geleverd met zelfherstellende knooppunten, en is persistente opslag native geïntegreerd.

Na de aankondiging van vandaag zullen Cisco en Nutanix hun wereldwijde verkoopteams en partners wereldwijd in staat stellen een opwindende nieuwe oplossing aan te bieden die de beste technologieën in zijn klasse combineert met collaboratieve go-to-market-ondersteuning, aangestuurd door het Cisco-team. De beschikbaarheid van de oplossing wordt in de komende 90 dagen verwacht.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!