Wouter Hoeffnagel - 30 augustus 2023

Netwerk University of Michigan offline na cyberaanval

De Amerikaanse University of Michigan is getroffen door een cyberaanval. In reactie op deze aanval zijn alle IT-systemen en -diensten van de universiteit offline gehaald.

Netwerk University of Michigan offline na cyberaanval image

De aanval is door de universiteit op zijn website bekend gemaakt. Het spreekt over een cybersecurity-incident dat tot IT-storingen heeft geleid. Onder meer de toegang tot vitale online diensten als Google, Canvas, Wolverine Access en e-mailaccounts is verstoord. De universiteit stelt zich door de ernst van het incident genoodzaakt te hebben gezien tot het loskoppelen van het universiteitsnetwerk van het internet.

Deel van de diensten weer toegankelijk

Het IT-team van de universiteit werkt momenteel hard aan het herstel van de getroffen systemen. De toegang tot diverse systemen is inmiddels hersteld, al zijn de diensten vooralsnog alleen vanaf buiten het universiteitsnetwerk toegankelijk. Het gaat hierbij om diensten waartoe studenten via hun universiteit toegang verkrijgen, waaronder Adobe Cloud, Canvas, Dropbox, Google, Slack en Zoom.

De aanval vond plaats op de vooravond van de start van een nieuw schooljaar in de Verenigde Staten. De impact van de aanval is daardoor groot; onder meer de voorbereiding van de eerste lesdag is verstoord. Ook konden studenten zich niet zoals gebruikelijk registreren.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!