Wouter Hoeffnagel - 01 september 2023

Financiering glazen huis van Elon Musk onderzocht door aanklagers en SEC

Amerikaanse federale aanklagers en de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn beide een onderzoek gestart naar mogelijk gebruik van financiële middelen van Tesla voor het bouwen van een glazen huis voor topman Elon Musk. Ook de persoonlijke betrokkenheid van Musk wordt onderzocht.

Financiering glazen huis van Elon Musk onderzocht door aanklagers en SEC  image

The Wall Street Journal meldt op basis van bronnen dat de onderzoeken gericht zijn op 'Project 42', een vermeend geheim project binnen Tesla. Intern zou het project omschreven worden als een glazen huis voor topman Musk, dat in de buurt van het Tesla-hoofdkantoor in Austin, Texas moet verrijzen.

Subsidies

Het U.S. Attorney’s Office van het Souther District van New York onderzoekt welke subsidies Musk heeft ontvangen, hoeveel Tesla aan het project uitgeeft en waarop het project gericht is, melden de bronnen.

De SEC is een civiel onderzoek gestart naar Project 42. De beurstoezichthouder eist dat publieke bedrijven transacties van meer dan 120.000 dollar openbaar maken. Ook moeten bonussen van meer dan 10.000 dollar die worden uitgekeerd aan topmanagers bekend worden gemaakt aan investeerders.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!