Wouter Hoeffnagel - 01 september 2023

Christian Norris benoemd tot CEO van PA Consulting

Managementadviesbureau PA Consulting Group (PA) benoemt Christian Norris tot nieuwe CEO. Norris heeft een achtergrond als econoom en trad in 2018 bij PA aan als Partner. In deze rol stond hij aan het hoofd van PA’s team voor gezondheids- en levenswetenschappen, waarbij hij nauw samenwerkte met klanten om optimale resultaten te leveren.

Christian Norris benoemd tot CEO van PA Consulting image

De afgelopen vijf jaar speelde Norris een sleutelrol in de vormgeving van de bedrijfstrategie van PA. In deze tijd is het klantportfolio sterk uitgebreid en is het bureau gegroeid door enkele acquisities. John Alexander, voorzitter van de raad van bestuur bij PA Consulting: “We hebben in Christian een sterke leider gevonden. Hij is doelgericht, strategisch, authentiek, bedachtzaam en misschien wel het belangrijkste als je werkt in partnerverband: hij is een teamspeler. In nauwe samenwerking met het bestuur en onder leiding van Christian zullen we nieuwe groeimogelijkheden blijven ontwikkelen voor onze klanten en onze mensen."

'Bouwen aan een positieve menselijke toekomst'

Norris: "Ik ben vereerd dat ik ben gekozen om PA te leiden. We hebben een unieke marktpositie als het enige bedrijf dat vindingrijkheid tot leven brengt en zo aanzienlijke waarde creëert voor onze klanten. Gedreven door onze toewijding aan innovatie en het bevorderen van een creatieve cultuur die teruggeeft aan de maatschappij, blijf ik als CEO met onze diverse teams van experts bouwen aan een positieve menselijke toekomst."

Bob Pragada, directielid bij PA en CEO van Jacobs: “Ik ben verheugd dat Christian de volgende fase van PA's groei zal leiden. Ik kijk ernaar uit onze samenwerking voort te zetten en de meest complexe uitdagingen van onze klanten aan te pakken, nieuwe kansen voor onze teams te creëren en onze aanzienlijke gezamenlijke kracht te benutten voor klanten en de maatschappij die we van dienst zijn. Gefeliciteerd Christian!”

PA Consulting deelt ook een aantal cijfers met betrekking tot 2022:

  • PA sloot 2022 af met sterke groei en zag de inkomsten uit vergoedingen stijgen met 14% op jaarbasis (tot £785 miljoen) en 96% over vijf jaar.
  • Het bedrijf lanceerde de PA Foundation, met een toezegging van 10 miljoen pond over een periode van vijf jaar. Inmiddels is ruim 1,2 miljoen pond gedoneerd aan 20 goede doelen.
  • Meer dan 10.000 uur van de tijd en expertise van PA experts is gedoneerd aan de gemeenschappen waarin onze mensen wonen en werken.
  • Meer dan 1300 nieuwe collega's ontvangen, 52 nieuwe partners verwelkomd en 815 teamleden gepromoveerd
  • Twee nieuwe teams zijn aan boord gebracht om de design- en innovatiecapaciteit te versterken: Design Partners, een bureau voor productontwerp en innovatie, en The Cambridge Group, een toonaangevend adviesbureau voor strategie.
Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!