Redactie - 03 september 2023

Randstad doopt dochter Ausy om tot Randstad Digital

Het Nederlandse HR-bedrijf Randstad herdoopt zijn dochteronderneming Ausy tot Randstad Digital. Het geeft de heringerichte afdeling een nieuwe missie mee: bedrijven hun digitale transformatie helpen versnellen door hen tech-medewerkers met een zeer gericht profiel aan te leveren.

Randstad doopt dochter Ausy om tot Randstad Digital image

In 2016 nam Randstad Ausy over, een Franse uitzendgroep gespecialiseerd in technische consultants, ontwikkelaars en ingenieurs. Dat tot voorheen onafhankelijk van de moedergroep opererende merk wordt nu herdoopt tot Randstad Digital, en brengt voortaan alle digitale diensten van Randstad bij elkaar in één wereldwijd aanbod, zegt Randstad-CEO Sander van ’t Noordende.

Nog concreter moet Randstad Digital bedrijven ondersteunen in hun digitale transformatie. De nieuwe organisatie heeft zijn aanbod opgedeeld in vier specifieke domeinen: klantervaring, cloud & infrastructuur, data & analyse, en digitale technologie & (product) engineering. Maar het ziet zichzelf vooral als een globale ‘enablement partner’ om de drie belangrijkste uitdagingen die Randstad momenteel ziet op de arbeidsmarkt – de war on talent, veranderende klantbehoeften en een versnelde digitalisering – aan te helpen pakken.

Gespecialiseerd talent

De Randstad Digital-afdeling is gericht op zowel lokale als multinationale bedrijven, en moet op een snelle manier lokaal gespecialiseerd talent wereldwijd inzetten. Een uitbreiding van de offshore (specialisten in het buitenland)- en nearshore (in een buurland)-activiteiten van de groep hoort daar ook bij.

Ook intern moet de nieuwe afdeling een versnelling van technologische kennis in gang zetten, denkt Randstad: onder de Randstad Digital Academy kunnen ICT-professionals die even op de bank zitten zichzelf bijscholen dankzij de expertise van andere specialisten.

In samenwerking met Data News

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!