Witold Kepinski - 03 september 2023

Dell Technologies belicht Q2 resultaten gebroken boekjaar 2024

Dell Technologies maakt financiële resultaten bekend voor het tweede kwartaal van boekjaar 2024. De omzet bedroeg 22,9 miljard dollar, een daling van 13% op jaarbasis en een stijging van 10% opeenvolgend. De nettowinst daalde met 10 procent naar 455 miljoen dollar.

Dell Technologies belicht Q2 resultaten gebroken boekjaar 2024 image

Infrastructure Solutions Group realiseerde in het tweede kwartaal een omzet van 8,5 miljard dollar , een daling van 11% op jaarbasis en een stijging van 11% opeenvolgend. De omzet uit data storage bedroeg 4,2 miljard dollar , met een aanhoudende groei van de vraag naar PowerStore, de toonaangevende midrange-opslagarray van het bedrijf, en PowerFlex, de softwaregedefinieerde opslag van het bedrijf. PowerFlex is nu acht kwartalen op rij gegroeid, waarbij de vraag in het tweede kwartaal ruimschoots is verdubbeld op jaarbasis. De omzet uit servers en netwerken bedroeg 4,3 miljard dollar, terwijl de vraag naar AI-geoptimaliseerde servers bleef groeien. Het bedrijfsresultaat bedroeg 1 miljard dollar, ongeveer 12,4% van de omzet van de Infrastructure Solutions Group.

Client Solutions Group, het PC-onderdeel, realiseerde in het tweede kwartaal een omzet van 12,9 miljard dollar, een daling van 16% op jaarbasis en een stijging van 8% opeenvolgend. De omzet uit commerciële klanten bedroeg 10,6 miljard dollar , waarbij de vraag naar werkstations groeide, waardoor organisaties complexe AI-workloads lokaal kunnen uitvoeren. De consumentenomzet bedroeg 2,4 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat bedroeg 969 miljoen dollar, of ongeveer 7,5% van de omzet van Client Solutions Group.

"Dankzij een betere vraagomgeving en een sterke uitvoering hebben we buitengewone resultaten in het tweede kwartaal behaald", aldus Jeff Clarke (foto) , vice-voorzitter en Chief Operating Officer van Dell Technologies. “We blijven ons concentreren op de meest winstgevende segmenten van de markt waar we een leidende positie hebben. De vraag naar onze eigen softwaregedefinieerde opslagoplossing is nu acht kwartalen op rij gegroeid. Onze groepsactiviteiten op het gebied van klantoplossingen stegen met 8% opeenvolgend, met sterke connectiviteitspercentages. En AI laat nu al zien dat het een rugwind op de lange termijn is, met een aanhoudende groei van de vraag in onze hele portefeuille."

"Onze prestaties in het tweede kwartaal onderstrepen de kracht van ons model om geld te genereren in een omgeving van opeenvolgende groei", aldus Yvonne McGill , Chief Financial Officer van Dell Technologies. "De omzet groeide achtereenvolgens met 10% tot 22,9 miljard dollar, met een sterke kasstroom uit bedrijfsactiviteiten van 3,2 miljard dollar in het tweede kwartaal en 8,1 miljard dollar in de afgelopen twaalf maanden. We blijven waarde leveren aan onze aandeelhouders en hebben de flexibiliteit om ons kapitaalrendement in de toekomst te vergroten."

Lees meer hier.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!