Witold Kepinski - 02 september 2023

Nutanix boekt dubbele groeicijfers en dringt verlies terug

Nutanix, speler op het gebied van hybride multicloud computing, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal en het fiscale jaar eindigend op 31 juli 2023.

Nutanix boekt dubbele groeicijfers en dringt verlies terug image

De omzet bedroeg 494,2 miljoen dollar, een stijging van 28,2 procent. Het nettoverlies bedraagt 13,3 miljoen dollar, veel lager dan het verlies van 151,3 miljoen een jaar geleden. 

De volledige inkomsten voor het boekjaar 2023 bedroegen 1,86 miljard dollar, 17,8 procent meer dan in 2022. Het nettoverlies bedraagt 254,4 miljoen dollar, dat is beter dan het verlies van 798 miljoen dollar een jaar geleden.

“Ons vierde kwartaal sloot een boekjaar af dat een gezonde omzetgroei op jaarbasis liet zien en scherpe verbeteringen op jaarbasis in de winstgevendheid en vrije kasstroom”, aldus Rajiv Ramaswami (foto), President en CEO van Nutanix. “Onze consistente uitvoering in de loop van het jaar tegen een onzekere macro-achtergrond is een bewijs van de voordelen van ons abonnementsmodel, evenals van de waarde die onze klanten zien in het Nutanix Cloud Platform terwijl ze hun IT-voetafdruk willen moderniseren en hybride willen implementeren met multicloud-besturingsmodellen.”

“Onze resultaten over het boekjaar 2023 lieten een goede balans zien tussen groei en winstgevendheid en hebben onze balans verder versterkt”, aldus Rukmini Sivaraman, CFO van Nutanix. “In combinatie met onze bekendmaking van de winstcijfers zijn we verheugd aan te kondigen dat onze Raad van Bestuur toestemming heeft gegeven voor de terugkoop van maximaal 350 miljoen dollar van onze aandelen, wat wij zien als een weerspiegeling van vertrouwen in de marktkansen en financiële mogelijkheden van het bedrijf op de lange termijn. vooruitzichten.”

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!