Wouter Hoeffnagel - 05 september 2023

Computest Security benoemt Marc van Nuland tot strategisch adviseur

Cybersecurity-specialist Computest Security benoemt Marc van Nuland tot strategisch adviseur. In deze rol is Van Nuland onder meer betrokken bij het verder ontwikkelen van de strategie van het bedrijf. Ook brengt hij zijn kennis en ervaring uit de verzekeringsbranche in om bedrijven, verzekeraars en bemiddelaars te helpen om de financiering van cyberrisico’s mogelijk te maken.

Computest Security benoemt Marc van Nuland tot strategisch adviseur image

Van Nuland was voorheen actief als executive chairman bij verzekeringsmakelaar Aon, waar hij ook gedurende tien jaar CEO was. Hij startte zijn carrière bij Computer Security Consultants (nu KPMG) en is een dan ook een ervaren zakelijk leider. Met Van Nuland aan boord wil Computest Security de organisatie verder ontwikkelen en zich bovendien richten op het verbeteren van de verzekerbaarheid van cyberrisico’s voor zowel (potentiële) verzekerden, verzekeraars als bemiddelaars.

Positie van Computest Security uitbouwen

“We zijn trots om een collega met de statuur van Marc als strategisch adviseur te mogen verwelkomen en samen met hem onze positie als leidende security-specialist in onder meer het verzekeringsdomein uit te bouwen”, zegt Dennis de Hoog, CEO bij Computest Security. “Voor veel organisaties is het moeilijk om te voldoen aan de acceptatiecriteria van verzekeraars. Verzekeraars hebben op hun beurt moeite om te bepalen wat steekhoudend bewijs is voor de verzekerbaarheid van organisaties tegen cyberrisico’s. Met de waardevolle kennis van Marc op het gebied van financieel risicomanagement en de verzekerbaarheid van cyberrisico's, gaan wij daarin het verschil maken.”

Met zijn uitgebreide netwerk gaat Van Nuland bijdragen aan de naamsbekendheid van Computest Security in het bedrijfsleven en daarmee ook aan het commerciële succes van de organisatie. “Computest Security heeft een enorm groeipotentieel. Ik zie veel mogelijkheden om met de getalenteerde professionals binnen de organisatie en partners in de verzekeringsbranche, te werken aan het beter verzekerbaar maken van cyberrisico’s. Hiermee kunnen organisaties ondanks de aanwezige risico’s met vertrouwen een veilige en succesvolle toekomst tegemoet zien", zegt Van Nuland.

SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!