Witold Kepinski - 05 september 2023

Anneke Keller beschrijft 25 jaar IT-ervaring in boek ‘The Cherry Model’

Hoe manage je een team dat constant brandjes moet blussen? Hoe begeleid je innovatie en groei binnen een bedrijf? Waar haal je de juiste mensen voor je team vandaan? Wat is eigenlijk het nut van pizza-sessies? Deze vragen en veel meer komen aan bod in managementboek “The Cherry Model”.

Anneke Keller beschrijft 25 jaar IT-ervaring in boek ‘The Cherry Model’ image

Anneke Keller heeft 25 jaar ervaring als manager van IT-teams bij onder andere KPN, Coolblue, Jumbo en Wehkamp. “Ik heb bedrijven uit diepe dalen zien opkrabbelen. Absurde groeidoelen zien halen, maar ook teams keihard onderuit zien gaan”, vertelt Keller. “Op een gegeven moment had ik door dat er een zeker ritme zit in hoe bedrijven zich ontwikkelen en innoveren, een zekere cadans. Die kennis wil ik delen met andere mensen die teams leiden.”

In The Cherry Model beschrijft Keller de cyclus van innovatiemanagement aan de hand van de metafoor van een kersenboom in vier jaargetijden. De boom is het bedrijf, de kersen staan voor de medewerkers en de teams. De jaargetijden zijn de fasen van groei en stagnatie.

Aan de hand van persoonlijke anekdotes, beproefde theorieën en verhelderende illustraties, geeft Keller haar visie en beschrijft een blauwdruk voor innovatiemanagement. Tim Meeuwissen, lead technology bij Jumbo en voormalig collega van Anneke, lardeert het boek met zijn technische inzichten en verhalen uit de praktijk.

The Cherry Model is een inspirerend handboek en een prachtig naslagwerk dat bij geen enkele CIO, CTO, IT manager of change leader in de boekenkast mag ontbreken. Omdat het boek volledig in het Engels geschreven is, is het een nuttig hulpmiddel voor internationale teams.

“Ik heb The Cherry Model met plezier gelezen. Het gaf me een goed beeld van alle facetten van het IT-vak. De voorbeelden uit de praktijk maken het boek super waardevol en erg prettig om te lezen.” Marc van Venrooij Head of Digital Marketing & Innovation bij Coca-Cola Europacific Partners.

The Cherry Model is te bestellen voor €29,95 via online boekhandels Bol.com en Managementboek.nl.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!