Wouter Hoeffnagel - 07 september 2023

Zig koopt Cegeka Real Estate Solutions

Zig en Cegeka Real Estate Solutions (CRES) bundelen hun krachten en gaan verder onder de naam Zig. De partijen zijn beide actief als softwareleverancier in de Nederlandse vastgoedsector.

Zig koopt Cegeka Real Estate Solutions image

Na de overname van CRES telt Zig ruim 225 klanten en 300 medewerkers. De strategische overname is ondersteund door Main Capital Partners (Main). Anton Vreugdenhil gaat de nieuwe organisatie als CEO leiden in samenwerking met CCO Gerbert Kooij.

Door de overname kan Zig een breder aanbod aan softwareoplossingen leveren aan klanten in de vastgoedsector. Woningcorporaties en commerciële vastgoedbeheerders ervaren regelmatig beperkingen in hun softwareomgeving die procesinnovatie belemmeren, hoge kosten tot gevolg hebben en een optimale dienstverlening aan huurders in de weg staan.

Geïntegreerd productaanbod

Zig en CRES willen gezamenlijk klanten helpen met het oplossen van hun uitdagingen. “Door het samengaan kunnen beide bedrijven een beter geïntegreerd productaanbod realiseren voor klanten. Dit stelt hen in staat om hun organisatiedoelen sneller te realiseren, zoals versterking van de huurdersrelatie, het efficiënter organiseren van bedrijfsprocessen en meer data gedreven werken”, aldus Kooij.

Zig en CRES leveren complementaire oplossingen aan de vastgoedsector. Zig is een grote speler in klantsoftware (CRM) en CRES in bedrijfssoftware (ERP). Daarnaast leveren beide partijen oplossingen voor data-analyse en informatievoorziening (BI). De combinatie resulteert in een onderneming die haar klanten kan ondersteunen bij alle kernprocessen rondom aanbod, verhuur, aankoop en ontwikkeling, onderhoud en verkoop van vastgoed.

Main ondersteunt Zig sinds eind 2021. De overname van CRES is de derde overname sinds de start van het partnership tussen de partijen.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!