Wouter Hoeffnagel - 07 september 2023

Check Point neemt start-up in SaaS-beveiliging Atmosec over

Check Point Software Technologies neemt Atmosec over. Atmosec is een start-up gespecialiseerd in het snel ontdekken en loskoppelen van kwaadaardige SaaS-applicaties, het voorkomen van risicovolle SaaS-communicatie van derden en het herstellen van SaaS-misconfiguraties. Met behulp van Atmosec wil Check Point beveiligingsgaten als blinde vlekken in SaaS-applicaties aanpakken. Atmosec is opgericht in januari 2021 en heeft 17 medewerkers in dienst.

Check Point neemt start-up in SaaS-beveiliging Atmosec over image

De wijdverspreide toepassing van SaaS-applicaties heeft organisaties blootgesteld aan een groter scala aan cyberbedreigingen. Statista meldt een gemiddeld gebruik van 130 SaaS-applicaties door organisaties wereldwijd. Uit onderzoek van Atmosec blijkt echter dat er nog eens ongeveer 700 SaaS-applicaties in gebruik zijn zonder dat IT daarvan op de hoogte is. Bovendien zijn er binnen populaire SaaS-platformen voor bedrijven, zoals O365 en Slack, honderden apps van derden aangesloten. Dit steeds groter wordende SaaS-landschap vergroot niet alleen het potentiële aanvalsoppervlak, maar introduceert ook veel apps die schadelijk kunnen zijn of misbruikt kunnen worden om gevoelige informatie te lekken, vaak buiten de juiste IT-autorisatie om.

Kwaadaardige SaaS-naar-SaaS-communicatie

"De verschuiving naar SaaS-applicaties brengt specifieke uitdagingen met zich mee, met name op het gebied van kwaadaardige SaaS-naar-SaaS-communicatie. De mogelijkheden van Atmosec op het gebied van SaaS-detectie, risicobeoordeling en volledige zichtbaarheid spelen een belangrijke rol bij het aanpakken van deze uitdagingen", zegt Nataly Kremer, Chief Product Officer en hoofd R&D bij Check Point Software Technologies. "De integratie van Atmosec's technologie in Check Point Infinity stelt ons in staat om een van de meest veilige SASE-oplossingen in de branche te leveren, waarmee organisaties SaaS-beveiliging effectief kunnen beheren maar ook datalekken, ongeautoriseerde toegang en malwareverspreiding kunnen voorkomen en tegelijk een robuuste, adaptieve zero trust-omgeving kunnen garanderen."

Atmosec’s technologie stelt organisaties in staat om cyberaanvallen op hun SaaS-ecosysteem te voorkomen: het ontdekken en loskoppelen van kwaadaardige applicaties, het voorkomen van communicatie met risicovolle applicaties van derden en het herstellen van SaaS-misconfiguraties.

De technologie helpt:

  • kwaadaardige SaaS-applicaties in minder dan tien minuten te identificeren en loskoppelen;
  • voorkomen dat SaaS-applicaties van derden kunnen communiceren met de SaaS-omgeving van een onderneming;
  • biedt inzicht in geautoriseerde en ongeautoriseerde SaaS-applicaties;
  • bij het herstellen van misconfiguraties binnen SaaS-applicaties, zoals openbaar toegankelijke repositories;
  • het afdwingen van multi-factor authentication (MFA) om toegang te verkrijgen tot de applicatie.

Met Atmosec's technologie biedt Check Point Infinity SaaS-beveiliging met continue SaaS posture management, preventie van kwaadaardige communicatie (SSPM), en een volledige beveiligingsstack voor SaaS-apps inclusief bedreigingspreventie, gegevensbescherming, en adaptieve zero-trust toegangscontroles voor zowel gebruikers als apparaten (CASB). Het bedrif kondigt aan nieuwe mogelijkheden stapsgewijs te gaan vrijgegeven. De overname van Atmosec wordt naar verwachting medio september 2023 afgerond.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!