Witold Kepinski - 08 september 2023

Chunk Works sluit zich aan bij de Europese Blockchain Sandbox

Chunk Works gaat deel gaat uitmaken van de European Blockchain Sandbox , die tot doel heeft de uitdagingen op regelgevingsgebied van blockchain/distributed ledger-technologie aan te pakken en optimale gegevensbeveiliging voor bedrijven en consumenten in de EU te garanderen. Chunk Works onderscheidt zich door de focus op kwantumbeveiliging en databescherming zonder gebruik te maken van cryptocurrency .

Chunk Works sluit zich aan bij de Europese Blockchain Sandbox image

Chunk Works is er trots op geselecteerd te zijn als onderdeel van het eerste cohort van de Europese Blockchain Sandbox, tussen gerenommeerde partijen. Het verheft de ‘blockchain’ verder dan cryptocurrencies en maakt gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens te garanderen. Omdat we voorop lopen op het gebied van innovatie met het gebruik van DLT, zijn er belangrijke onderwerpen over gedistribueerde technologie en privacy die discussie met toezichthouders vereisen. Dit moet ervoor zorgen dat bedrijven en consumenten in de EU profiteren van de grotere gegevensbeveiliging die gedistribueerde technologieën kunnen bieden. Het bedrijf kijkt uit naar de regelgevingsdialogen binnen deze sandbox.

De op DLT gebaseerde Universal Security Layer (USL) is door Chunk Works gecreëerd als reactie op de voortdurend veranderende bedreigingen op het gebied van cyberbeveiliging. USL is ontworpen met het oog op aanpassingsvermogen, niet alleen om de huidige uitdagingen op het gebied van gegevensbeveiliging aan te pakken, maar ook om te anticiperen op toekomstige bedreigingen, zoals die van quantum computing. Met extra functies zoals autonome herstelmechanismen en federatieve authenticatie herdefinieert het opnieuw wat het betekent om veilig te zijn in een digitale wereld.

Universal Security Layer is een toekomstbestendig, kwantumveilig raamwerk gebouwd op gedistribueerde grootboektechnologie. Het verbindt apparaten op verschillende platforms, zoals servers op locatie, publieke en private clouds, IoT-apparaten en tools van derden, tot één veilig privénetwerk. Het is ontworpen als een white-label oplossing om te integreren met bestaande infrastructuren en standaarden en combineert klassieke en post-kwantumalgoritmen voor een soepele overgang naar kwantumveilige encryptie. Met het autonome gegevensherstelsysteem kunnen gebruikers erop vertrouwen dat hun gegevens er altijd zijn wanneer ze deze nodig hebben. Organisaties die worstelen met verschillende authenticatiemethoden op verschillende systemen zullen de uniforme, federatieve authenticatie-ervaring ook waarderen.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!