Witold Kepinski - 08 september 2023

IBM biedt nieuwe generatieve AI-foundationmodellen en functies voor Watsonx

IBM kondigt plannen aan voor nieuwe generatieve AI-foundationmodellen en functies voor Watsonx

IBM biedt nieuwe generatieve AI-foundationmodellen en functies voor Watsonx image

IBM introduceert de IBM Granite-modelserie: een familie van decoder-only, multi-size foundation-modellen die generatieve AI inzetten voor taal- en codetaken. Deze modellen zullen naar verwachting beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2023. 

Watsonx.ai generatieve AI-functies in watsonx.data: IBM brengt generatieve AI-mogelijkheden naar watsonx.data, de datatstore gebouwd op een open lakehouse-architectuur. Hierdoor kunnen gebruikers data voor AI ontdekken, vergroten, visualiseren en verfijnen via een self-service interface met natuurlijke taal. Dit zal naar verwachting beschikbaar zijn in de technische preview in het vierde kwartaal van 2023.

Watsonx.governance technische preview: IBM introduceert ook een technische preview voor watsonx.governance, waarmee klanten geautomatiseerd details over foundation-modellen kunnen verzamelen en documenteren, evenals model risk governance-functies kunnen benutten.

Er zijn al verschillende klanten die watsonx toepassen. Een voorbeeld is Matrix Holograms, het eerste Amerikaanse bedrijf dat een gepersonaliseerde tutorervaring biedt aan studenten in Amerikaanse openbare scholen en landen met lage inkomens via door AI aangedreven hologrammen.Om meer te weten te komen en demonstraties van deze producten te bekijken, nodigen we je uit om live sessies bij te wonen tijdens TechXchange volgende week. Bovendien raden we je aan de keynote over generatieve AI van Sean Im van Samsung en Dinesh Nirmal van IBM tijdens TechXchange te bekijken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!