Witold Kepinski - 08 september 2023

10.000ste medewerker start bij adesso Netherlands

De IT-dienstverlener adesso blijft zijn groeikoers volgen: Binnen drie jaar heeft de adesso Group haar aantal medewerkers verdubbeld. In november 2020 telde adesso nog 5.000 medewerkers, nu is de mijlpaal van 10.000 bereikt: Roz Sabir, Data consultant bij adesso Nederland, is de tienduizendste "adessi".Jan Heuker, Managing Director van adesso Nederland, verwelkomde recent Roz Sabir (foto).

10.000ste medewerker start bij adesso Netherlands image

De dynamische ontwikkeling van de adesso Group gaat door: wat in 1997 begon met twee mensen aan een tafel, is inmiddels gegroeid tot 10.000 medewerkers. Het groeidoel voor 2023 is al in september bereikt. Met meer dan 60 locaties wereldwijd zet adesso ook sterk in op internationalisering.

Roz Sabir is de tienduizendste medewerker van de adesso Group. De Nederlandse met studies in kunstmatige intelligentie en informatiewetenschappen heeft eerder gewerkt voor Apple en de IT-dienstverlener van het Nederlandse Ministerie van Justitie en Veiligheid. adesso is een pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie, digitale transformatie en op maat gemaakte softwareoplossingen. Ik kijk daarom uit naar nieuwe spannende projecten en uitdagingen en naar deel uitmaken van de adesso gemeenschap," zegt de 31-jarige.

Inmiddels is de adesso Group vertegenwoordigd in 15 landen wereldwijd, waarvan zeven dochterondernemingen alleen al in de afgelopen twee jaar zijn toegevoegd. "We breiden adesso internationaal steeds verder uit om ook buiten de DACH-regio in Europa een toonaangevende IT-dienstverlener te worden. Met een groeiend aantal medewerkers, dochterondernemingen, locaties en landenvestigingen willen we onze unieke adesso-cultuur levendig houden en verder ontwikkelen - dat is een uitdaging die we gezamenlijk aangaan," verklaart Dirk Pothen, lid van de raad van bestuur van adesso, onder andere verantwoordelijk voor internationalisering

adesso heeft in het financiële jaar 2022 de omzet met 33% verhoogd tot een recordbedrag van 900,3 miljoen euro. De groei was voornamelijk organisch, en de EBITDA bedroeg 92,9 miljoen euro (vergeleken met 102,0 miljoen euro het voorgaande jaar). Ondanks de groei en investeringen in bedrijfscultuur en infrastructuur, was er een lichte daling in de EBITDA-marge tot 10,3%, wat net onder het streefdoel lag.

Het Executive Board is positief over de groeivooruitzichten voor Adesso Group in 2023, met verwachte dubbelcijferige groei in omzet en EBITDA, wat de omzet naar meer dan 1 miljard euro zou brengen dit jaar.

Jan Heuker, Managing Director van adesso Nederland, kijkt uit naar de groei in personeel en expertise: "We breiden ons hooggekwalificeerde IT-team in Nederland uit. Met Roz en vele andere collega's bieden we de Nederlandse markt toegang tot de gebundelde ervaring van meer dan twee decennia IT-advies en softwareontwikkeling van de adesso Group."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!