Martijn Kregting - 11 september 2023

OpenAI organiseert eerste DevDay in november

OpenAI, het bedrijf achter onder meer ChatGPT, heeft een eerste DevDay aangekondigd. Het doel van de DevDay is om nieuwe tools te tonen en klanten met technische medewerkers van OpenAI in discussie te laten gaan.

OpenAI organiseert eerste DevDay in november image

De ontwikkelaarsconferentie vindt op 6 november 2023 plaats in San Francisco. OpenAI, onder ondersteund door Microsoft, groeide het afgelopen jaar sterk dankzij het succes van zijn generative AI-toepassing ChatGPT. De onderneming werkt al jaren aan grote AI-modellen zoals Dall-E, GPT-3 en GPT-4, maar boekte pas wereldwijd veel succes met ChatGPT, een chatrobot gebaseerd op generatieve AI.

De hype rond die generatieve AI heeft het afgelopen halfjaar onder meer gezorgd voor een hausse in investeringen in AI-technologie en een sterke vraag naar chips die nodig zijn om LLM (large Language Models)-technologie te trainen. OpenAI zegt dat ondertussen 2 miljoen ontwikkelaars met die verschillende modellen aan de slag zijn. Een deel van hen kan op 6 november hierover brainstormen met mensen van OpenAI.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Datanews.

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!