Martijn Kregting - 11 september 2023

KPN krijgt aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

KPN heeft onlangs de Aspirant-status behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat heeft de operator en IT-aanbieder onlangs naar buiten gebracht. PSO-Nederland reikte donderdag 7 september het bijbehorende certificaat uit.

KPN krijgt aspirant-status op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) image

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke audit, gehouden in 2022, komt naar voren dat KPN aantoonbaar is gestart met socialer ondernemen en binnen twee jaar zal toegroeien naar ‘een Trede-erkenning’ op de PSO-Prestatieladder.

Streven naar diversiteit, inclusiviteit

Joëlla van der Windt, VP People Experience en Ronald Nieuwenhuis, Lead Great Place for All, namen het certificaat in ontvangst uit handen van Jan Theo Hoefakker, directeur PSO-Nederland in De Link te Rotterdam. “We willen een divers en inclusief bedrijf zijn, de PSO certificering geeft een mooie erkenning voor onze inspanningen”, stelt Van der Windt. “Ik ben trots op het behalen van de aspirant status.”

Van der Windt ziet dat er ook nog werk genoeg is om de volgende trede te behalen. “Daarom gaat KPN de komende tijd verder onderzoeken op welke functies we mensen uit de doelgroep kunnen plaatsen. Daarbij zal ook gekeken worden naar het geschikt maken van werkplekken en het inrichten van begeleiding voor deze collega’s. “

Toegroeien naar volgende trede

Binnen twee jaar wil KPN toegroeien naar de volgende trede. Zo hecht de onderneming volgens Van der Windt en Nieuwenhuis groot belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. KPN is in dit kader sinds 2015 een erkend leer-werk bedrijf binnen Customer Service. Binnen het programma Sociaal Ondernemen worden jaarlijks 20 mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt opgeleid.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!