Martijn Kregting - 12 september 2023

Gartner erkent Insight als SAM-services Challenger

Insight Enterprises, wereldwijd actief als IT-adviseur en Solutions Integrator, is als Challenger erkend in het 2023 Gartner Magic Quadrant voor Software Asset Management (SAM) Managed Services.

Gartner erkent Insight als SAM-services Challenger image

Insight stelt de erkenning te zien als een weerspiegeling van de groeiende volwassenheid van de SAM-services die de EMEA-, Noord-Amerikaanse en APAC-vestigingen van de organisatie aanbieden. Met de SAM-services van Insight krijgen bedrijven volgens de onderneming de benodigde zichtbaarheid, duidelijkheid en begeleiding om kosten te beheersen en risico's te beperken. Zo kunnen gebruikers hun investeringen kunnen optimaliseren en verder gaan dan inventarisbeheer.

Beheer softwarelevenscycli veelzijdiger

Karen Mclaughlin, SVP EMEA Solutions en Global CoE bij Insight, schetst dat het beheren van softwarelevenscycli voor organisaties zoveel meer geworden is dan contractonderhandelingen. "Het gaat om het hebben van een duidelijk inzicht in je rechten en verbruik, het monitoren en beoordelen van risico's, het omzetten van analyses naar pragmatische acties om kosten te optimaliseren en om governance te verbeteren. Het moet kennis combineren met robuuste processen en het vermogen om waarde te halen uit tooling, inclusief die voor Cloud- en SaaS-investeringen."

Volgens Mclaughlin is de Gartner Magic Quadrant erkenning als Challenger een goede indicatie dat Insight vooruitgang boekt in het doel om bedrijven meer zichtbaarheid, duidelijkheid en begeleiding te bieden als het gaat om SAM Managed Services.

Organisaties hebben behoefte aan een eenvoudig maar uitgebreid overzicht van de status van de applicaties die hun bedrijf draaiende houden, vanaf het moment van aanschaf tot het moment van buitengebruikstelling,” voegtStan Lequin, President of Solutions van Insight, hieraan toe “Als toonaangevende Solutions Integrator bieden we end-to-end expertise en helpen we onze klanten om de meeste waarde te halen uit traditionele on-prem en op cloud of edge-gebaseerde apps.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!