Witold Kepinski - 14 september 2023

Main neemt Unik System Design over

Main Capital Partners ('Main') kondigt de ondertekening aan van de acquisitie van een meerderheidsbelang in Unik System Design ('Unik'), een toonaangevende softwareleverancier met diepgaande industrie- en domeinkennis binnen huisvesting- & vastgoedbeheer en juridische administratie. Main zal fungeren als een strategische partner voor het management team, om Unik te ondersteunen in haar voortdurende reis naar een toonaangevende pureplay Software-as-a-Service provider, ondersteund door een internationale buy & build strategie.

Main neemt Unik System Design over image

Unik, opgericht in 1985, is een innovatieve Deense leverancier van branchespecifieke software met +240 werknemers in Vejle, Aalborg, Kopenhagen en Warschau. Met bijna vier decennia ervaring heeft het bedrijf zich gepositioneerd met de meest gebruikte softwareoplossingen op de markt en bedient het meer dan 900 klanten, variërend van grootschalige particuliere en openbare woningbouwverenigingen tot advocatenkantoren en juridische bedrijfsafdelingen in heel Denemarken.

Unik is bezig zichzelf opnieuw uit te vinden, niet alleen om zijn dagelijkse gebruikers een hogere mate van efficiëntie, automatisering en digitalisering te kunnen bieden, maar ook om de grenzen te verleggen van wat er gebeurt als innovatie samengaat met diepgaande industriekennis. In de komende jaren zullen de twee nieuwe SaaS-producten, HabiCen voor woning- en vastgoedbeheer en JustiCase voor juridische administratie, geleidelijk het huidige aanbod vervangen.

Vooruitkijkend zal Main Capital Partners Unik actief ondersteunen om het sterke groeimomentum vast te houden door het productaanbod voor bestaande klanten verder te verbreden. Naast initiatieven voor organische groei zullen strategische add-on acquisities een belangrijke pijler vormen van de strategie om het innovatieve productportfolio aan te vullen en de marktpositie te versterken, zowel in Denemarken als daarbuiten”

Jens Find, CEO van Unik System Design, zegt: “We waren niet bewust op zoek naar een partner, maar in onze dialoog met Main realiseerden we ons het potentieel dat deze samenwerking met zich mee zou kunnen brengen. Na 38 jaar als CEO en hoofdeigenaar is het mijn sterke indruk dat dit de juiste beslissing is voor Unik, onze klanten en onze medewerkers. We zullen doorgaan met het huidige management en de huidige eigenaren zullen een aanzienlijk belang van 40% behouden. Voor ons is het meer een partnerschap dan een verkoop.”

Tonni Rasmussen, CTO van Unik System Design, voegt toe: “Onze klanten vertrouwen op ons vermogen om te innoveren en gebruik te maken van onze expertise in de sector om de maatstaf te bepalen voor de manier waarop software hun bedrijfsvoering kan automatiseren. Het ontwikkelen van twee baanbrekende SaaS-aanbiedingen, HabiCen en JustiCase, maakt deel uit van de volgende grote innovatie van Unik, met de focus op verbeterde beveiliging en operationele efficiëntie. Ik ben ervan overtuigd dat onze strategische samenwerking met Main deze transitie verder zal versnellen, waardoor we de levering van de volgende generatie Enterprise software oplossingen kunnen versnellen.”

Wessel Ploegmakers, Partner bij Main Capital Partners, sluit af: “Unik staat al lange tijd op onze radar als een van de toonaangevende Deense softwareleveranciers, en we zijn dan ook blij dat we de kans krijgen om het bedrijf te ondersteunen op zijn weg naar een internationaal toonaangevende Software-as-a-Service provider. We zijn ervan overtuigd dat onze gerichte initiatieven voor organische groei in combinatie met een selectieve buy-and-build strategie zullen resulteren in een verbeterde waardepropositie voor bestaande en nieuwe klanten.”

SLTN Vierkant Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023
Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!