Witold Kepinski - 14 september 2023

Einde van onderhoudsplan voor printerstuurprogramma's van derden op Windows

Met de release van Windows 10 21H2 biedt Windows inbox-ondersteuning voor Mopria-compatibele printerapparaten via netwerk- en USB-interfaces via de Microsoft IPP Class Driver. Hierdoor hoeven fabrikanten van printapparaten niet meer hun eigen installatieprogramma's, stuurprogramma's, hulpprogramma's, enzovoort te leveren.

Einde van onderhoudsplan voor printerstuurprogramma's van derden op Windows image

Aanpassing van de apparaatervaring is nu beschikbaar via de Print Support Apps die worden gedistribueerd en automatisch worden geïnstalleerd via de Windows Store. Dit raamwerk verbetert de betrouwbaarheid en prestaties door maatwerk te verplaatsen van het Win32-raamwerk naar het UWP-softwareontwikkelingsraamwerk. 

Ten slotte hoeven fabrikanten van printapparaten hun software niet langer opnieuw op te bouwen, aangezien deze oplossing in alle Windows-versies en edities wordt ondersteund.

'Met deze verbeteringen in het Windows-printplatform kondigen we het einde aan van het onderhoud van de oudere v3- en v4-Windows-printerdrivers. Omdat dit een impactvolle verandering is, zal het einde van de onderhoudswerkzaamheden over meerdere jaren plaatsvinden', aldus Microsoft.

Lees meer hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!