Martijn Kregting - 16 september 2023

Seagate komt met duurzame dataopslag voor M&E-sector

Seagate Technology, aanbieder van infrastructuuroplossingen voor massadataopslag, introduceerde tijdens de International Broadcasting Convention (IBC) van 2023 de Exos CORVAULT 5U84. Het nieuwe systeem voor massaopslag moet organisaties in de media- en entertainmentsector (M&E) helpen om hun koolstofuitstoot te verkleinen en de operationele kosten te verlagen door harde schijven langer in bedrijf te houden. De introductie past bij de duurzaamheidsdoelen van Seagate. IBC heeft daarnaast Seagate geselecteerd als finalist van de Social Impact Award in de categorie ‘Milieu en duurzaamheid’ omwille van zijn baanbrekende circulariteitsprogramma.

Seagate komt met duurzame dataopslag voor M&E-sector image

De Exos CORVAULT van Seagate is volgens de onderneming een 'krachtig, efficiënt en duurzaam blok voor massa-opslag dat zichzelf kan herstellen'. Het heeft een beschikbaarheid van 99,999 procent om opslag in datacenters op te schalen. De gebruikerservaring zou vergelijkbaar zijn met het beheer van een enkele harde schijf, maar dan met een capaciteit van meerdere petabytes. Wat vroeger verkrijgbaar was in de standaardvormfactor 4U voor grote rekken van 1,2 meter diep, biedt Seagate nu aan in vormfactor 5U voor kleinere rekken van 1 meter diep, die vaak gebruikt worden in M&E-bedrijven. Met een beloofde snelle uitrol, gestroomlijnde databeheer en verminderde menselijke tussenkomst levert de Exos CORVAULT 5U84 hyperscale-efficiëntie voor datacenters in de M&E-sector, aldus de leverancier.

“Pixitmedia werkt al vele jaren samen met Seagate om baanbrekende technologie voor onze M&E-klanten te leveren. Vandaag zijn we dan ook verheugd dat de nieuwe CORVAULT 5U84 gecombineerd wordt met onze pixstor-software om een krachtige, schaalbare en flexibele oplossing voor dataopslag met de beste TCO te creëren. Ze is namelijk speciaal ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van mediabedrijven”, zegt Ben Leaver, CEO en medeoprichter van pixitmedia. “De opslagsystemen van Seagate zijn betrouwbaar, beschikbaar en energiezuinig, wat onze klanten de vrijheid geeft om te innoveren. Het stelt hen in staat om samen te werken terwijl alle bedrijfsmiddelen perfect beveiligd zijn.”

Minder elektronisch afval

Het nieuwe Exos CORVAULT 5U84 opslagsysteem moet elektronisch afval verminderen, verlaagt de operationele kosten en doet het energieverbruik van CPU, RAM en netwerkapparatuur in softwaregestuurde datacenterarchitectuur tot wel 50 procent dalen. Dat wordt gemaakt door wat Seagate omschrijft als revolutionaire databeveiligingstechnologie, die onder andere de wiscodering Advanced Distributed Autonomic Protection Technology (ADAPT) bevat, evenals ADR (autonomous drive regeneration), wat harde schijven op aanvraag autonoom regenereert.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!