Witold Kepinski - 17 september 2023

Salesforce biedt nieuwe Einstein-functies voor Net Zero Cloud

Tijdens zijn Dreamforce 2023 event onthult Salesforce nieuwe Einstein-functies voor Net Zero Cloud.

Salesforce biedt nieuwe Einstein-functies voor Net Zero Cloud image

Deze AI-innovaties helpen bedrijven bij het navigeren door een snel veranderend, regelgevend landschap en maken rapporteren over milieu-, maatschappelijke en governance (ESG) aspecten gemakkelijker, zo meldt Salesforce.

De meest recente Net Zero Cloud innovaties zijn:

  • Einstein voor Net Zero Cloud: Met Einstein zal Net Zero Cloud suggesties doen op basis van prompts die in lijn zijn met specifieke criteria van rapportagekaders. Dit helpt bedrijven om het proces te stroomlijnen van het opstellen van ESG-rapporten.
  • CSRD Report Builder: automatiseert het genereren van CSRD-rapporten.
  • Materiality Assessment: helpt organisaties bepalen wat relevant is voor zowel het bedrijf als de bredere maatschappelijke impact.

Net Zero Cloud, een complete duurzaamheidsoplossing gebouwd op het Salesforce-platform, stelt bedrijven in staat eenvoudig hun milieuvoetafdruk in de scopes 1, 2 en 3 te beoordelen en hierover te rapporteren. Het beheert ook maatschappelijke en bestuurlijke meetgegevens en genereert ESG-rapporten die zijn afgestemd op SASB, CDP, GRI en nu ook de CSRD-standaarden van de EU.
Vanaf 2024 moeten ongeveer 50.000 bedrijven voldoen aan de richtlijnen voor Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Dit omvat het openbaar maken van zowel klimaatgerelateerde financiële risico's als maatschappelijke impact, samen met scope 3 of emissies die worden gegenereerd door de toeleveringsketen van een bedrijf

Salesforce Accelerator selecteert zes non-profit organisaties voor AI for Impact programma

Salesforce heeft verder eerste zes deelnemers aangekondigd van zijn Salesforce Accelerator – AI for Impact, een filantropisch initiatief om doelgerichte organisaties te helpen gelijke toegang te krijgen tot vertrouwde generatieve AI-technologieën.

74% van de non-profitorganisaties geeft aan dat digitale transformatie voor hen een ‘need-to-have’ of ‘must-have’ is, maar velen missen de middelen om opkomende technologieën zoals generatieve AI volledig te begrijpen, te adopteren en erin te investeren. Via de Salesforce Accelerator – AI for Impact krijgen deelnemers toegang tot flexibele financiering, pro-bono-expertise en gedoneerdetechnologie om hun doelgerichte, op AI gebaseerde community-oplossingen te versnellen.

  • De Accelerator zal $2 miljoen verdelen over zes organisaties om toegang tot vertrouwde generatieve AI te bevorderen, waaronder het in Nederland actieve wereldwijde CareerVillage-programma.
  • De geselecteerde organisaties nemen deel aan een op maat gemaakt programma van zes maanden vol intensieve coaching door Salesforce-experts en pro bono-vrijwilligers, en krijgen gedurende twaalf maanden de mogelijkheid tot 1-op-1 advies voor begeleiding over onderwerpen variërend van generatieve AI en productontwerp tot oplossingsarchitectuur.
  • De geselecteerde organisaties krijgen ook toegang tot een contract van 24 maanden voor door Salesforce gedoneerde producten om de ontwikkeling van de door hen voorgestelde AI-gestuurde initiatieven te ondersteunen.


Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Dutch IT Awards Nomineer Nu liggend nieuwsbrief

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!