Witold Kepinski - 14 september 2023

Microsoft en Oracle introduceren Database@Azure

Oracle en Microsoft hebben Oracle Database@Azure aangekondigd, waarmee klanten directe toegang krijgen tot Oracle-databaseservices die draaien op Oracle Cloud Infrastructure (OCI) en worden geïmplementeerd in Microsoft Azure-datacenters. Oracle zal deze OCI-services rechtstreeks exploiteren en beheren binnen de datacentra van Microsoft wereldwijd, te beginnen met regio's in Noord-Amerika en Europa.

Microsoft en Oracle introduceren Database@Azure image

Oracle Database@Azure levert alle voordelen op het gebied van prestaties, schaal en werklastbeschikbaarheid van Oracle Database on OCI met de beveiliging, flexibiliteit en de beste services van Microsoft Azure, inclusief de beste AI-services zoals Azure OpenAI. Deze combinatie biedt klanten meer flexibiliteit met betrekking tot waar ze hun werklasten uitvoeren. Het biedt ook een gestroomlijnde omgeving die de aankoop en het beheer van de cloud tussen Oracle Database en Azure-services vereenvoudigt, aldus de twee partners.

Met de introductie van Oracle Database@Azure helpen Oracle en Microsoft klanten hun migratie naar de cloud te versnellen, zodat ze hun IT-omgevingen kunnen moderniseren en kunnen profiteren van de infrastructuur, tools en services van Azure. Klanten zullen volgens de twee tech partijen profiteren van:

  • Meer opties om hun Oracle-databases naar de cloud te verplaatsen;
  • Het hoogste niveau van Oracle-databaseprestaties, schaal en beschikbaarheid, evenals functionaliteit en prijspariteit;
  • De eenvoud, veiligheid en latentie van één enkele besturingsomgeving (datacenter) binnen Azure;
  • De mogelijkheid om nieuwe cloud-native applicaties te bouwen met behulp van OCI- en Azure-technologieën, waaronder de beste AI-services van Azure;
  • De zekerheid van een architectuur die is getest en ondersteund door twee van de meest vertrouwde namen in de cloud.

“We hebben een echte kans om organisaties te helpen hun bedrijfskritische applicaties naar de cloud te brengen, zodat ze elk onderdeel van hun bedrijf kunnen transformeren met deze volgende generatie AI”, zegt Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft. “Onze uitgebreide samenwerking met Oracle zal van Microsoft Azure de enige andere cloudprovider maken die de databasediensten van Oracle beheert en onze klanten helpen een nieuwe golf van cloud-aangedreven innovatie te ontsluiten.”

“De meeste klanten maken al gebruik van meerdere clouds”, zegt Larry Ellison, voorzitter en CTO van Oracle. “Microsoft en Oracle hebben samengewerkt om het voor deze klanten gemakkelijk te maken om Azure Services naadloos te verbinden met de allernieuwste Oracle Database-technologie. Door Oracle Exadata-hardware in Azure-datacenters te plaatsen, ervaren klanten de best mogelijke database- en netwerkprestaties. We zijn er trots op samen te werken met Microsoft om deze eersteklas mogelijkheden aan klanten te leveren.”

De nieuwe service biedt een volledig geïntegreerde ervaring voor het implementeren, beheren en gebruiken van Oracle-database-instances binnen Azure. Het stelt organisaties in staat doorbraken in de cloud te bewerkstelligen met behulp van hun bestaande vaardigheden, zodat ze het beste van Oracle- en Microsoft-mogelijkheden rechtstreeks binnen de Azure-portal kunnen benutten.

De nieuwe service is ontworpen om de grootste uitdagingen van klanten bij het adopteren van multicloud-architecturen weg te nemen, inclusief onsamenhangend beheer, silo-tools en een complex aankoopproces.

Als resultaat van deze uitgebreide samenwerking zullen klanten de keuze hebben om hun Azure-services te implementeren met hun volledig beheerde Oracle Database-services, allemaal binnen één datacenter, inclusief ondersteuning voor Oracle Exadata Database-services, Oracle Autonomous Database-services en Oracle Real Application Clusters ( RAC). Oracle en Microsoft hebben ook een gezamenlijk ondersteuningsmodel ontwikkeld om snelle respons en oplossing te bieden voor bedrijfskritische workloads.

Bovendien hebben Oracle en Microsoft het aankoop- en contractproces aanzienlijk vereenvoudigd. Klanten kunnen Oracle Database@Azure aanschaffen via Azure Marketplace, waarbij ze gebruik kunnen maken van hun bestaande Azure-overeenkomsten. Ze kunnen ook gebruikmaken van hun bestaande licentievoordelen voor Oracle Database, waaronder Bring Your Own License en het Oracle Support Rewards-programma.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!