Martijn Kregting - 17 september 2023

Ajax vernieuwt samenwerking met Acronis

Ajax vernieuwt zijn samenwerking met cybersecurity-leverancier Acronis. Volgens de overeenkomst krijgt Ajax een volledig pakket cyberbeschermingsoplossingen van Acronis ter beschikking om de data van de club te beschermen en de dataworkflow te optimaliseren.

Ajax vernieuwt samenwerking met Acronis image

Acronis (Niels Kuenen) en Ajax (Menno Geelen) bezegelen samenwerking.

Menno Geelen, Commercieel Directeur bij Ajax, noemt Acronis inmiddels 'een bekend gezicht bij Ajax', binnen onze organisatie en als shirtsponsor van de Ajax-jeugd. "Op basis van de succesvolle samenwerking in de afgelopen jaren wordt de samenwerking op IT-gebied uitgebreid.” Ajax koos voor Acronis Cyber Protect omdat het snelle en betrouwbare back-up biedt, op AI gebaseerde anti-malware en toegankelijk is vanaf één intuïtieve console.

Vijf vectoren

De oplossingen van Acronis zijn volgens de aanbieder ontwikkeld op basis van de vijf vectoren van cyberbescherming: veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en beveiliging (SAPAS). Dit betekent dat de oplossingen van Acronis zijn ontworpen om het hoogst mogelijke beveiligingsniveau te bieden en ervoor te zorgen dat gegevens gemakkelijk toegankelijk zijn voor mensen met geautoriseerde toestemming en dat deze zowel authentiek als manipulatievrij zijn.

“Ajax loopt voorop op het gebied van het verzamelen van data, en samen zijn we van plan data te analyseren, zodat ze strategische sportieve en commerciële beslissingen kunnen nemen die de prestaties van de teams en hun organisatie als geheel zullen verbeteren.”, aldus Niels Kuenen, Acronis. “We zijn er trots op om samen te werken met Dustin, een online IT-partner in de Benelux en Scandinavië, die onze cyberbeschermingsoplossingen aan de club zal leveren.”

Voortbouwend op de bestaande partnerschappen met Acronis zal de oplossing worden geleverd door IT-partner Dustin als de officiële Acronis Delivery Partner. “Deze samenwerking ontsluit een groot potentieel voor Dustin om Acronis te helpen bij het leveren van cyberbeveiliging aan Ajax via onze moderne en betrouwbare diensten. De one-stop-oplossingen van Acronis zullen ons helpen de digitale activa van een van de meest geliefde voetbalclubs ter wereld veilig te stellen”, zegt René Schenk, verantwoordelijk voor Large Corporate and Public Netherlands bij Dustin.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!