Witold Kepinski - 18 september 2023

OpenAI opent kantoor in Dublin voor EU markt

OpenAI zegt te geloven dat kunstmatige intelligentie (AI) het potentieel heeft om kansen te creëren voor mensen over de hele wereld. Om dat te ondersteunen breiden we onze aanwezigheid in Europa uit met een nieuws kantoor in Dublin, Ierland, zo meldt OpenAI. Ierland combineert een getalenteerde beroepsbevolking met ondersteuning voor innovatie en verantwoorde bedrijfsgroei. We zijn enthousiast over deze samenwerking terwijl we uitbreiden in Europa", aldus Sam Altman, CEO van OpenAI.

OpenAI opent kantoor in Dublin voor EU markt image

OpenAI: "We zijn van plan om dit jaar in Ierland een team uit te bouwen dat onze activiteiten, vertrouwen en veiligheid, go-to-market, beveiligingstechniek en juridisch werk zal stimuleren als onderdeel van onze voortdurende inzet om de Europese markt beter te bedienen."

De kracht van het Ierse technologie- en startup-ecosysteem in Dublin en steden als Cork, Galway en Limerick heeft een indrukwekkende groei en vooruitgang laten zien. We zijn klaar om samen te werken met de overheid om hun nationale AI-strategie te ondersteunen, en om samen te werken met de industrie, startups en onderzoekers om prioriteiten en ideeën te begrijpen voor het bevorderen van de ontwikkeling en implementatie van AI. We hebben onze eerste stappen gezet om toegang te verlenen tot onze technologie en mentorschap aan te bieden aan de Ierse jeugdversneller Patch , een non-profitorganisatie die uitzonderlijke 16-21-jarigen ondersteunt door hen te laten bouwen en leren via hun eigen ondernemersprojecten.

“IDA Ierland verwelkomt het besluit van OpenAI om een ​​Europese aanwezigheid in Dublin te vestigen. Ierland is een erkend knooppunt voor administratieve, regelgevende en innovatieactiviteiten voor 's werelds toonaangevende digitale bedrijven. De investering van OpenAI bevestigt dit en onderschrijft de Ierse focus op het opbouwen van een bloeiend AI-ecosysteem”, aldus Michael Lohan, CEO van IDA Ireland.

"Naast de Ierse visie op AI hebben we gezien hoe de Ierse gemeenschap nauw samenwerkt in de particuliere sector, de academische wereld, de overheid en startups, en we hebben hun feedback gevraagd om ervoor te zorgen dat we als een goede partner voor de regio kunnen optreden. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in onze reis, waardoor we onze Europese partners, gebruikers en klanten beter kunnen begrijpen, bedienen en ermee kunnen samenwerken", aldus OpenAI.

“Om ervoor te zorgen dat Ierland kan profiteren van AI, is het essentieel om ervoor te zorgen dat we een sterk, ondersteunend ecosysteem hebben en we geloven dat bedrijven zoals OpenAI die in Ierland actief zijn, kunnen helpen voortbouwen op onze basis om opkomend AI-onderzoek en innovatie te ondersteunen, en ervoor zorgen dat ons personeel goed is voorbereid”, aldus Simon Coveney, minister van Ondernemingen, Handel en Werkgelegenheid.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!