Witold Kepinski - 19 september 2023

Reliance neemt IT-Concern uit Gorinchem over

Reliance, onderdeel van Böschen IT Investments, breidt zijn portfolio uit met IT-Concern, een Managed Service Provider (MSP) uit Gorinchem. De IT-dienstverlener richt zich op het hogere segment van het MKB (MKB+). De transactie markeert een nieuwe stap voor Reliance; de onderneming heeft onder de vlag van Böschen IT Investments al meerdere MSP-ondernemingen overgenomen en versterkt met deze uitbreiding haar positie in het MKB+ segment. De transactie is tot stand gebracht in samenwerking met Marktlink.

Reliance neemt IT-Concern uit Gorinchem over image

IT-Concern is een gerespecteerde speler op de Nederlandse ICT-dienstverleningsmarkt en is opgericht in 2008. Het bedrijf heeft circa 25 medewerkers in dienst. Oprichter Koos Manschot besloot vanuit strategisch oogpunt dat IT-Concern zich het beste kon aansluiten bij een groep van IT-dienstverleners om de hoge mate van kwaliteit, continuïteit en perspectief voor medewerkers en voor haar klanten te kunnen blijven garanderen. Daarnaast is het behoud van eigen identiteit, marktbenadering en autonomie van doorslaggevend belang geweest voor deze stap.

Samen doorgroeien
Na de transactie blijft Koos Manschot aan boord van de organisatie om samen met Reliance door te groeien. “De identiteit van de onderneming blijft na de transactie gewaarborgd. Het integreren van IT-Concern in de Reliance-groep opent de deur naar de uitwisseling van kennis en expertise tussen de verschillende dochterondernemingen, dat wederzijdse versterking mogelijk maakt,” aldus Kevin Philippen van Reliance. "Reliance is een groeiend collectief van IT Managed Service Providers, waarbij iedere schakel met zijn kennis de alliantie verder versterkt. Iedere organisatie binnen het collectief heeft focus op hoogwaardige en toekomstbestendige dienstverlening.”

Dave Kooij, consultant bij Marktlink: "Dankzij de efficiënte samenwerking tussen beide partijen kon deze overeenkomst snel tot stand komen. Reliance zal voornamelijk de HR, Finance en recruitmentactiviteiten van IT-Concern overnemen, zodat de focus van IT-Concern nog sterker kan komen te liggen op hun kernactiviteiten."

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!