Martijn Kregting - 22 september 2023

Migiel Gloudemans directeur a.i. bij ICT-inkoper SWEMP 

Migiel Gloudemans is op 1 september gestart bij SWEMP als directeur a.i.. Hij neemt tijdelijk de rol over Isis Desumma die de afgelopen drie jaar aan het hoofd heeft gestaan van de samenwerking tussen woningcorporaties Eigen Haard, Portaal, Woonbron en Woonin. 

Migiel Gloudemans directeur a.i. bij ICT-inkoper SWEMP  image

Migiel Gloudemans, directeur a.i. SWEMP.

SWEMP is in 2018 vooral gestart om samen slimmer in te kunnen kopen op het gebied van ICT-oplossingen. Inmiddels worden ook op inhoudelijke thema's de krachten gebundeld. Door samen te werken aan gemeenschappelijke uitdagingen werken de vier corporaties kostenefficiënt samen aan de duurzame ontwikkeling van hun organisatie, met als doel: tevreden bewoners in de juiste én kwalitatieve woning.  

Henk-Peter Kip, voorzitter SWEMP en bestuurder Woonin, noemt Gloudemans een zeer ervaren interim directeur met veel ervaring op het gebied van digitale transformatie, samenwerking en organisatieontwikkeling. “Migiel zal gedurende een periode van 6 tot 9 maanden ons meenemen in de volgende stappen van onze samenwerking. Ondertussen start het selectietraject voor een nieuwe directeur.” 

Aansluiten bij inkooptrajecten

Voor bevriende woningcorporaties is het mogelijk om aan te sluiten bij inkooptrajecten van SWEMP en worden kennis en ervaringen regelmatig gedeeld tijdens inspiratiedagen en de jaarlijkse Vriendendag. Op deze manier probeert SWEMP een duurzame ontwikkeling te bewerkstellingen waar de brede maatschappij van kan profiteren.  

Op dit moment worden onder andere de matching tussen woningzoekende en woningen, de registratie van vastgoeddata en bewonerscommunicatie geoptimaliseerd. Vanuit één gezamenlijke visie volgen nu stap-voor-stap concrete projecten voor de implementatie van nieuwe processen en daarbij eventueel behorende systemen. De gunning voor een nieuwe telefoniecentrale afgelopen juli is daar het meest recente voorbeeld van.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!