Witold Kepinski - 20 september 2023

Uni Systems wint grote EU ENISA aanbesteding

Uni Systems heeft 21 raamcontracten voor diensten toegekend gekregen (7 zijn 1e positie, 8 zijn 2e positie en 5 zijn 3e positie, samen met 1 EU-breed) voor het Agentschap van de Europese Unie voor Cybersecurity (ENISA) om ENISA te ondersteunen bij het leveren van uitgebreide cyberbeveiligingsdiensten aan 20 van de 27 EU-lidstaten. Het doel van de contracten, één voor elk van de twintig lidstaten, is om de cyberbeveiligingspositie van hun infrastructuur te versterken en zo de weg vrij te maken voor een veiliger en veerkrachtiger digitaal landschap in de hele Europese Unie.

Uni Systems wint grote EU ENISA aanbesteding image

Uni Systems zal ENISA ondersteunen en assisteren bij het aanbieden van cyberbeveiligingsdiensten - ex-ante (diensten tegen potentiële dreigende cyberveiligheidsbedreigingen) en ex-post (diensten die reageren op daadwerkelijke cyberveiligheidsincidenten). Deze door ENISA geleverde diensten zijn bedoeld als aanvulling op de inspanningen van de lidstaten van de Europese Unie en die op het niveau van de Unie om hun paraatheid en vermogen om te reageren op grootschalige cyberveiligheidsincidenten of -crises verder te verbeteren.

De belangrijkste diensten die Uni Systems zal leveren zijn onder meer:

1. Ondersteuning van cyberbeveiligingsoefeningen en capaciteitsbeoordelingen , inclusief de ontwikkeling van testscenario's, het uitvoeren van cyberbeveiligingsoefeningen en het evalueren van de volwassenheid op het gebied van cyberbeveiliging in de EU-lidstaten.

2. Technische assistentie bij incidentbeheer , inclusief analyse van informatiebeveiligingsincidenten, analyse van artefacten en forensisch bewijsmateriaal, en coördinatie van de reactie op incidenten.

3. Hulp bij dreigingsevaluatie , inclusief implementatie van dreigingsevaluatieprocessen, specifieke dreigingsevaluaties en analyse van het dreigingslandschap.

De contracten, ter waarde van € 18.000.000,- met een looptijd van 36 maanden, worden gegund in cascademodus en betrekken Uni Systems als hoofd- of enige dienstverlener voor Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Letland en Zweden , en als tweede of derde cascadeservicecontractant voor Bulgarije, Hongarije, Italië, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, België, Cyprus, Griekenland, Roemenië en Ierland.

Nikos Psimogianos, International BU Director en BoD Executive Member, verklaarde: “We zijn verheugd om onze langdurige samenwerking met ENISA voort te zetten en zijn vereerd om zo’n missiekritisch cyberbeveiligingsprogramma voor de hele EU te mogen ondersteunen. We zijn vastbesloten om onze krachten te bundelen met ENISA en de relevante nationale teams van topexperts van de lidstaten om de cyberbeveiligingsfaciliteiten van de EU te versterken, waardoor uiteindelijk de kritieke infrastructuur wordt veiliggesteld en burgers worden beschermd tegen digitale bedreigingen.”

Het Agentschap van de Europese Unie voor cyberbeveiliging (ENISA) is het agentschap van de Unie dat zich inzet voor het bereiken van een hoog gemeenschappelijk niveau van cyberbeveiliging in heel Europa. ENISA draagt ​​bij aan het cyberbeleid van de EU, vergroot de betrouwbaarheid van ICT-producten, -diensten en -processen met cyberbeveiligingscertificeringsregelingen, werkt samen met de lidstaten en EU-organen van de Europese Unie, en helpt Europa zich voor te bereiden op de cyberuitdagingen van morgen.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!