Martijn Kregting - 21 september 2023

Google brengt grote update Bard uit

Google komt met een grote update voor GenAI-toepassing Bard. De update moet het generatieve AI-systeem integreren in de meest populaire diensten van Google, zoals Gmail, YouTube, Maps, Docs, Drive en Flight. Behalve op verbeteirng van productiviteit richten de upgrades zich ook op de reactiekwaliteit, nauwkeurigheid en samenwerkingsfuncties van de chatbot, aldus Google.

Google brengt grote update Bard uit image

De nieuwe toevoegingen onder de naam Bard Extensions moeten LLM (large language model)-toepassing ertoe aanzetten om gebruikers relevante informatie te vinden en te tonen uit de Google-tools die ze gebruiken, zelfs als de benodigde informatie via meerdere apps en services verzameld moet worden.

Een gebruiker die bijvoorbeeld een vakantie plant, kan Bard nu volgens Google vragen om de datums te pakken waarop iedereen kan uit Gmail, realtime vlucht- en hotelinformatie op te zoeken, de routebeschrijving naar de luchthaven in Google Maps te bekijken en zelfs YouTube-video's te bekijken voor 'zaken om te doen' op de plaats van bestemming.

Er is ook een nieuwe nauwkeurigheidstool beschikbaar waarmee gebruikers de antwoorden van Bard in het Engels kunnen controleren door op het 'G'-pictogram te drukken. De chatbot leest vervolgens het antwoord en evalueert of er inhoud op internet is om dit te onderbouwen, waarbij gebruikers worden gevraagd zinnen te markeren voor meer informatie.

Samenwerken

Bovendien, aldus Google, kunnen gebruikers nu via Bard met elkaar samenwerken door een gesprek te delen via een openbare link. Vervolgens kunnen ze het gesprek voortzetten en Bard aanvullende vragen stellen over het betreffende onderwerp, of het als uitgangspunt gebruiken voor hun eigen ideeën.

Tot slot stelt Google dat het ook de toegang tot bestaande Engelstalige functies – zoals de mogelijkheid om afbeeldingen te uploaden met Lens, zoekafbeeldingen in reacties te krijgen en de reacties van Bard aan te passen – uitbreidt naar meer dan 40 talen (Bard is sinds juli 2023 beschikbaar in de EU). Google voegde eraan toe dat het zich blijft inzetten om privégegevens niet te gebruiken om Bard te trainen of advertenties weer te geven, en dat de nieuwe extensies alleen opt-in zijn.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!